Severská rapsodie přehled
Jiří Hanibal
V druhé polovině padesátých let devatenáctého století se životem v Praze znechucený Bedřich Smetana vydává do Göteborgu, kde naváže vztah s Fröjdou Beneckovou. Jejich vášnivá láska však stále naráží nejen na bouřlivou tvorbu génia, ale i na přízrak Smetanovy mrtvé ženy Kateřiny. Román Severská rapsodie ukazuje modlu české hudby jako člověka – vášnivého, milujícího, ale také chybujícícho a trpícího.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Severská rapsodie. Přihlašte se a napište ho.
Přečteno spíš ze zvědavosti.
Některé věci jsem nevěděla, ale celkově mě příběh spíš nezaujal.
V knize je Bedřich Smetana vykreslen jako muž, který je tápající... nejistý... a ve všech ohledech lidský. Kniha je příběhem jeho života a věru to nebyl život pohádkový. Jsem moc ráda, že se mi kniha dostala do ruky. Severská rapsodie byla pro mě zážitkem.
Kniha Severská rapsodie v seznamech
19. století Bedřich Smetana, 1824–1884 historické romány hudební skladatelé
2006 | S pečetí viny |
2014 | Kat lidumil |
2017 | Mrazné květy na skle |
2013 | Neklidná duše Evy z Rožmberka |
2008 | Velmož tří králů |
Hudbu Bedřicha Smetany mám moc ráda.Tato kniha je jen romance, která možná ani neni pravdivá.Byla jsem v muzeum v Jabkenicích a podle vyprávění tam bylo 1 manželství štastné, podle knihy neee .... .Kniha na mě působila depresivně, ale napsaná čtivě.