Seznam mrtvých přehled
Jennifer L. Armentrout
Ella se před pár měsíci rozešla se svým přítelem Gavinem. Na začátku nového školního roku se s kamarádkou Linds rozhodnou, že si poslední rok na střední škole užijí naplno. Ovšem cestou z večírku je Ella přepadena neznámým útočníkem a všechno se změní. Sedmnáctiletá studentka se ocitá v centru vyšetřování pokusu o vraždu, přesto se snaží vrátit do zaběhlých kolejí. Ella nedokáže setřást pocit, že ji někdo sleduje. Když se začnou záhadně ztrácet její spolužačky a objevovat mrtvá těla, dívka začne podezírat i své nejbližší přátele, včetně pohledného trenéra sebeobrany Jensena. Navíc se zdá, že vraždy mají něco společného se starou nešťastnou událostí. V malém virginském městečku Ella náhle neví, komu může věřit. Seznam mrtvých je napínavý thriller pro mládež protnutý romancí, něco jako filmový Vřískot namíchaný s autorčiným románem Neohlížej se.... celý text
Literatura světová Thrillery Dívčí romány
Vydáno: 2016 , BaronetOriginální název:
The Dead List, 2015
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Seznam mrtvých. Přihlašte se a napište ho.
Od autorky jsem četla jak fantasy, tak romantiku a většinou se mi její knihy líbily, tak jsem byla zvědavá, jak se popere s trillerem s trochou romantiky. A musím říct, že to zvládla skvěle. Ano, je to určeno pro YA, takže jednání postav v knize občas není dostatečně realistické, některé situace nejsou dotažené a některé zase přehnané, ale myslím, že jako celek se to docela povedlo.
Kniha ze středoškolského prostředí nebyla jen o večírcích, sexu, alkoholu.... Kniha má i určitou hloubku. Autorka propojila romantiku s vážnými tématy a poukázala na to, jak zlé dokážou dnešní děti být a jaké to může mít následky.
Kniha je napsaná neuvěřitelně čtivě, nechybí zde akce, napětí ani romantika. Možná by neškodilo dopsat epilog.
Bylo to trochu překombinované, ale četlo se to dobře. Vůbec jsem nevěděla co čekat na konci a opravdu byl konec překvapivý. Ach, sladkých sedmnáct let :-)
Kniha Seznam mrtvých v seznamech
2021 | Z krve a popela |
2014 | Počkám na tebe |
2014 | Buď se mnou |
2015 | Zůstaň se mnou |
2014 | Jako led |
Jennifer umí rozhodně líp..
Chvílemi mi kniha připomínala její dřívější počin Neohlížej se... Jako kdyby vykrádala sama sebe.
Nápad nebyl špatný, ale bohužel většina věcí nedávala smysl, pochybuji, že by vyšetřování probíhalo takto laxně, že by hrdinku nikdo nechránil a motiv vraha úplně postrádal logiku, nějak mě to celé prostě neuspokojilo..