Shadowrun přehled

Shadowrun
https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/283836/bmid_shadowrun-649168f53096c.jpg 4 18 18

Svět se změnil, někteří říkají, že se probudil. Magie se vrátila na svět a elfové, orkové, trpaslíci a trolové na sebe vzali svou pravou podobu. Stejně tak se změnila zvířata v divočine - na zemi se teď procházejí bytosti z bájí a legend. A technologie změnila také lidi. Druhé vydání Shadowrunu obnovuje, reviduje a rozšiřuje populární herní systém Shadowrun. 2. vydání.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Shadowrun. Přihlašte se a napište ho.

Mira_7
28.11.2023 4 z 5

Tohle RPG mám doma i s doplňkem Katalog pouličního samuraje. Nevím jestli vyšlo i něco dalšího v češtině. Hráli jsme v té době Dračí doupě a tohle byla bomba. Ale nejvíce se mi líbí vylepšená třetí edice. Mám snad všechny moduly v angličtině. Bylo by skvělé zkusit si to zase po letech zahrát.

Profesorskey
20.06.2023 5 z 5

Jsem zase zpátky u staré party kámošů, sedíme ve squatu jednoho z nás na matracích. Na zemi káva, čaj, cola a pivo. Před námi je další z mnoha zabitých víkendů. Gamemaster vypráví příběh, máme hornet-drony, ke kterým přiděláváme malé nálože, abychom spáchali atentát na obézního mafiána, za kterýho dostaneme tu hromadu kreditů. Nikdo z nás netuší, že ten cyb-ork, který dělal hlídače u lidskýho prodejce, nás napíchnul a že do nižších částí budov právě vchází banda mafiánských přisluhovačů s jediným cílem. Vymazat nás.

Sakra! Tohle byla jízda. Mladí dneška mají počítačový Cyberpunk, my jsme měli Shadowrun.

Nejedná se o knihu jako takovou, jsou to pravidla hry na hrdiny v cyber-punk prostředí. Vzpomínám, jak jsem se před patnácti lety na střední dostal k druhé edici pravidel po několika letech hraní dračího doupěte a absolutně mě uchvátilo provedení a především svět. No nedávno jsem se dostal k anglickému vydání již páté edice a musím říci, že se hodně věcí změnilo. Komentář níže patří k páté edici.

Na grafickém zpracování se dámy a pánové z Topps a Catalyst game labu neskutečně vyřádili. Je absolutně krutopřísný. Herní systém obdržel balíček změn, ale jelikož již v mém okolí nejsou lidé, kteří by si rádi zahráli, nemohu soudit zda k lepšímu, či horšímu. Co zůstává faktem je to, že jsem měl před sebou 466 stran popisů, pravidel a tabulek, které popisují od světa, ve kterém se děj odehrává (geografii, historii, politiku, hudbu, sekty a další), přes klasický výběr metatypu a atributů, po tabulky plavání, skákání, řízení, střelby k vybavení. Jen najít pár přátel, určit gamemastera a hrát. Ale to už je pryč. Tenhle čas už je pryč.

ParallyShawy
02.05.2021 5 z 5

Tak jsem moc rád, že jsem tyhle pravidla "zdědil".
Všechno podstatné už zmínil Eldar80. Každopádně kdo zná herní sérii na počítač, bavilo ho to a rád si zahraje "Dračák", tak pro něj je tohle jasná volba.

Kniha Shadowrun v seznamech

RPG - hry na hrdiny