Sherlock Holmes - Hitlerův posel smrti přehled
Petr Macek
Série případů Sherlocka Holmese série
Je jaro roku 1937, světová válka pomalu, ale jistě klepe na dveře. Sherlock Holmes a jeho věrný druh dr. Watson se v pokročilém věku těší dobrému zdraví a odpočívají na britském venkově. Pak ale za dramatických okolností zahyne Holmesův mladý chráněnec, a slavný detektiv se tak vrací do Londýna. Nitky vedou až do vládních kruhů a jejich tajných služeb.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sherlock Holmes - Hitlerův posel smrti. Přihlašte se a napište ho.
Tohle bylo moc "špatný". Opravdu bylo nutné vytahovat tyto dva seniory v pokročilém věku do tak zběsilého a překombinovaného dobrodružství? Byl to galimatyáš všeho, na co si čtenář jen vzpomene. Indická vražedkyně, britská nacistka, dokonalý mladý tajný agent, komunisti a jako třešnička na dortu samotný Hitler. Knihu jsem opět odposlechla jako audioknihu a doposlechla ji jen ze setrvačnosti než z touhy vědět, jak to celé dopadne. Nechala jsem se zlákat názvem, který ve mně od začátku vzbuzoval nedůvěru a skepsi. Bohužel veškeré mé obavy a lehké předsudky se naplnily. Vrcholem všeho byla představitelka mladé Audrey, kterou četla naratorka věkem blížící se spíše Holmesovi.
(SPOILER) Na rozdíl od předchozích dvou knih s Holmesem a Wattsonem od Petra Macka se jedná jen o trochu lepší průměr v rámci žánru. Několik věcí je zde velmi přitažených za vlasy - příběh působí poměrně nevěrohodně již kvůli vysokému věku detektiva a jeho přítele doktora. Ze záporných postav se mi líbila britská nacistka a indická vražedkyně, nikoliv však malý zrůdný nacistický vrah. V románu vystupuje i britský agent, který až příliš připomíná Jamese Bonda. Rozuzlení příběhu se mi moc nelíbilo. Na Zeppelinu Hindenburg kuly pikle nejen němečtí nacističtí zločinci, ale také komunistický radikál z Německa. 65 %
Kniha Sherlock Holmes - Hitlerův posel smrti v seznamech
Adolf Hitler alternativní historie detektivní a krimi romány Sherlock Holmes
2019 | Pérák: Oko budoucnosti |
2021 | Veronika Žilková: Dělte dvěma |
2020 | Dominika Gottová: Můj táta Karel |
2007 | Golemův stín |
2015 | Sherlock Holmes - Hitlerův posel smrti |
Směs důchodců, kteří si hrají na Jamese Bonda a zachraňují svět. Přečetla jsem větší blbiny. Ráda pošlu dál.