Šikovné básničky pro kluky a holčičky přehled
Romana Suchá
Knížka je pokračováním oblíbené řady básniček Romany Suché. Opět vychází z jednoduchých a veselých říkanek spojených s půvabnými obrázky a nápady na pohybové hry a hříčky, kterými můžeme básničky doprovázet. Po rozpustilých básničkách pro malé dětské ručičky, veršovaných rozcvičkách a dovádivých básničkách pro malé dětské skupinky přináší čtvrtý díl básničky o běžných, ale ne vždy oblíbených dětských činnostech (česání vlásků, čištění zubů, uklízení hraček, oblékání apod.). Básničky mohou rodičům napomoci proměnit tyto běžné aktivity z trápení v zábavný rituál. Knihu opět doprovázejí veselé ilustrace Venduly Hegerové.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Šikovné básničky pro kluky a holčičky. Přihlašte se a napište ho.
Super básničky použitelné v běžném životě doplněné o pěkné a trefné ilustrace. Dcera z ní byla nadšená. Vypůčily jsme si ji z knihovny a rozhodně se k nim ještě vrátíme :)
Naše dvouletá dcera tuto knížku miluje, většinu říkanek už za mě dokončuje sama a ráda si jen tak sama prohlíží obrázky. Jediná nevýhoda je, že si maminka nedokáže ty říkanky zapamatovat a používat při těch činnostech o kterých jsou :-)
Kniha Šikovné básničky pro kluky a holčičky v seznamech
Sbírka obsáhla běžné každodenní úkony. Činností je méně, než jsem čekala, jelikož např. ke koupání či uspávání je básniček hned několik, na druhou stranu to čtenáři umožňuje vybrat si, co se mu nejvíce líbí. Většina básniček je pěkně rytmická a dobře zní. Oceňuji i nastínění vývoje dítěte v úvodu knížky.
Z této série máme doma 3 tituly a tento se mi líbí nejvíc. Teď se ještě básničky naučit.