Sila přehled
Naomi Alderman
Dievča v americkom zapadákove utečie od nevlastného otca, ktorý ho zneužíva. Mladík v Nigérii natočí video, ako sa dievča v supermarkete obráni pred útočníkom. Dcéra mafiána z východného Londýna je svedkyňou popravy svojej matky. Senátorka v Novom Anglicku sa pokúša chrániť svoju dcéru. Allie, Tunde, Roxy a Margot trpia nerovnosťou, ktorá sa udržiavala vo svete počas celých storočí. Využijú pohnuté časy, aby zaviedli nový poriadok. Iskra revolúcie preskakuje z jednej krajiny do druhej, nová sila, výnimočná a ničivá, ktorú v sebe objavili dievčatá a mladé ženy, navždy zmení svet.... celý text
Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: 2018 , InaqueOriginální název:
The Power, 2016
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sila. Přihlašte se a napište ho.
V podstate súhlasím so všetkými komentármi príčetných čitateľov, ktorí vyčítajú knihe nenaplnený potenciál. Načrtnutá téma skvostná, spracovanie veľmi slabé. Prvé dve tretiny sa tým ešte dalo prekúsať, v tej poslednej autorka mlela z posledného. Tretiu hviezdu v udeľujem v podstate iba za to, že mi kvôli knihe vírilo v hlave množstvo otázok o tom, či by som chcela dať komukoľvek takú moc ako mali v knihe ženy. A zasa sa nám tu potvrdzuje, že extrémy nikam nevedú, ale vo svete rovnováha nebude nikdy.
Jsem jeden z dalších, koho nalákaly úžasné recenze, ale kde nic tu nic. Příběh byl pro mě psaný těžkopádně. Celou knihu jsem čekala, ani vlastně nevím na co, a pak najednou konec, hromada chyb a překlepů tomu taky nepřidala. Mohlo to být lepší :(
Knižní novinky (10. - 23. září)
10.09.2018
Ocenění knihy (1)
2017 -
Women's Prize for Fiction
Kniha Sila v seznamech
Nenaplněný potenciál, zbytečná přemíra surovosti, tlačení na pilu, ale vlastně nic z toho. Pořád jsem čekala, kdy přijde něco, z čeho si sednu na zadek a nic. Do čtení jsem se musela nutit, čtivé to taky nebylo. Za mě zklamání.