Síla ohně přehled
Cinda Williams Chima
Sedmiříší v troskách série
1. díl >
Tento napínavý fantasy příběh se odehrává v Sedmiříší známém z autorčiny předchozí knižní série, avšak o generaci později. Je prostoupený temnou magií, nebezpečenstvími, z nichž tuhne krev v žilách, a dvěma nezapomenutelnými postavami, které se pohybují na tenoučké hraně mezi životem a smrtí. Hlavními hrdiny jsou Adrian sul'Han, zvaný Ash, školený léčitel obdařený magickými schopnostmi a syn královny Fellsu a Nejvyššího kouzelníka, jenž hoří touhou pomstít smrt svého otce, a Jenna Blandelowová, dívka s podivným znamením, kterou její tajemní rodiče opustili brzy po narození. Jejich cesty se setkají v Ardenu. Spojuje je nenávist k bezcitnému králi. Podaří se jim krále odstranit a zabránit tak válce? A dojde jejich láska naplnění?... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2019 , Slovart (ČR)Originální název:
Flamecaster, 2016
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Síla ohně. Přihlašte se a napište ho.
Takový zvláštní mix Divotvůrce, Skleněného trůnu, Selekce a stopro ještě něčeho dalšího... Ale za mě to fungovalo super. Máme tu představený nový fantasy svět, romantickou linku, nemálo magie a intrik a dohromady to dává solidní YA fantasy, která rozhodně nezklame. Těším se na další díly, ke kterým se dostanu doufám co nejdřív.
Za mě super, akorát tam byly odkazy na minulé události nebo věci, které byly patrně vysvětleny v minulé sérii, která u nás nevyšla, což je škoda. Celkově bych postavách dala vyšší věk, působilo by to pak věrohodněji. Epická fantasy to po prvním díle není, ale bavila mě a těším se na další díly.
Knižní novinky (3. týden)
06.01.2019
Kniha Síla ohně v seznamech
magie čarodějnice čarodějnictví čarodějové pro dospívající mládež (young adult) fantasyAutorovy další knížky
2019 | Síla ohně |
2019 | Síla stínů |
2020 | Síla bouře |
2021 | Síla smrti |
Krásný příběh, obsahující snad všechny aspekty fantasy, jež dělají tuto knihu skvělou.
Často se dá předpovídat, co se v ději stane, ale na zážitku to neubere.
Jen škoda, že další díly už nejsou tak skvělé -pokračování mi přijde plné nedostatků a tak trošku i dětské.