Sixtínske sprisahanie přehled

Sixtínske sprisahanie
https://www.databazeknih.cz/img/books/72_/72276/bmid_sixtinske-sprisahanie-SgY-72276.jpg 4 103 103

Kardinál Joseph Jelínek objaví pri svojom pátraní tajný dokument, ktorý odhaľuje Michelangela ako zaprisahaného protivníka cirkvi. V jednom z Michelangelových listov sa vyskytujú čudné slová o tom, že fresky nemaľoval farbami, ale farebným práškom obsahujúcim trhavinu, ktorej nebezpečenstvo preverí čas. Čím hlbšie preniká kardinál do tajomstva, tým väčšmi sa zaplieta do zvláštneho sprisahania , ktorého aktéri zostávajú skrytí v pozadí.... celý text

Literatura světová Dobrodružné Romány
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

Sixtinische Verschvörung , 1988


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sixtínske sprisahanie. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (17)

Adapa
30.03.2024 3 z 5

(SPOILER) Opět typický Vandenberg, který přináší super tajemnou záhadu, která by mohla ohrozit samotné základy církve. Jem autor si s tím zase neumí poradit, dovést to ke čtivosti a neodfláknout závěr jako obvykle.

Zcela náhodně se objeví na Michelangelově malbě několik tajemných písmen. A celý Vatikán je kvůli tomu vzhůru nohama. Přichází nudné intriky, nudná tlachání a spousta pátrání v archivech.

Po několika týdnech, kdy si nejlepší řešitelé záhad neví rady s nápisem, přijde kardinál Jellinek na to, že se nápis musí číst pozpátku a dostávají tak jméno kabalisty, který se kolem roku 1280 setkal s papežem.

A vše je vzhůru nohama. Sebevraždy, spolupráce s nacisty, židovské zlato Vše zmíněno, vše se zdá slibovat bombastické odhalení A pak přichází klasický odfláknutý závěr.

No, donutilo mě to dost googlovat a pročítat wikipedii. Na volný víkend super čtení.

kalache
03.09.2021 3 z 5

...minimálně 5% textu jsou tituly papežských úředníků...


Corso
11.08.2021 4 z 5

Tajomstva v obrazoch milujem. A mam rad niektore knihy Vandenberga. Nehlcem ho an-blok, skor len take ceresnicky, rozumej, podla historickej doby. Faraoni a antika ma nevedia uputat. Mozno tym ze o tej dobe toho az tak neviem, a potom fabulaciu neviem ocenit a vychutnat pribeh. Takze pre mna su take pribehy ako Sixtinske sprisahanie, Akta Golgota, Piate evanjelium, Kopernikova kliatba. Preco to citam? Lebo v case ked este Brown nebol na pultoch, mali sme Vandenberga, Silvu, Harrisa. A pana Tragacika.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Sixtínske sprisahanie v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených161x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených5x
v Knihotéce102x
v Chystám se číst31x
v Chci si koupit2x