Skôr než odídeš přehled

Skôr než odídeš
https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/342178/bmid_sk-r-nez-odides-yIh-342178.jpg 4 218 218

Niektorí ľudia hľadia láske celý čas do tváre a pritom nevedia, že ju už našli. Určite sa to dá povedať aj o Zoe a Edovi. Dlho tápali, a hoci rôznymi cestami, vždy kráčali rovnakým smerom. A po rokoch, keď sa v ich živote vystriedalo všetko – láska, šťastie, hádky, zúfalstvo i zmierenie, sa zdá, že ich krásnej budúcnosti už nič nestojí v ceste. No potom sa stalo niečo nečakané a nepochopiteľné. Jedného rána cestou do práce utrpí Ed smrteľnú nehodu. Umiera. A Zoe hľadá spôsob, ako prežiť. Nevie sa zbaviť spomienok. Ako by mohla zabudnúť na šťastne prežité roky, na ich prvý bozk, na to, čo si spoločne vybudovali? Rozhodne sa, že Edovi musí povedať všetko, čo mu nikdy nepovedala. Musí napraviť všetko, čo bolo v ich vzťahu zlé. Lenže teraz je už neskoro. Alebo nie?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (SK)

Before You Go, 2016

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Skôr než odídeš. Přihlašte se a napište ho.

aydam
28.10.2024 2 z 5

Nic moc. Clare to mohla zkrátit. Přeskakoval jsem. Dávám dvě hvězdy za drobné napětí, protože jsem chtěl vědět, jak to dopadne a zda Zoe změní minulost.

zuzi9
26.07.2024 3 z 5

Kniha mě zaujala obálkou a anotací v knihovně.

Zoe a Ed se milují, ale jednoho dne cestou do práce srazí Eda auto a on zemře... to ráno se zrovna pohádali. Pár týdnů po pohřbu Zoe uklouzne a uhodí se do hlavy... Když se probudí, zjistí, že se ocitla v minulosti a prožije daný den znovu. Takhle se vždy vzbudí v důležité dny mezi ní a Edem a něco málo na nich občas změní. Ale pomůže to, aby Ed nezemřel?

Knížka má jednoduchý styl psaní a čte se dobře. Ale trošku jsem od knihy čekala víc. Zoe zase tak moc v minulosti nezměnila a spíš šlo o to, přiblížit čtenářům jaký život spolu měli, než Ed zemřel. Konec, jak vše dopadne, jsem odhadla.

Po přečtení mě to přimělo se zamyslet, jestli bych chtěla, abych něco změnila v minulosti. Ale po pravdě nevím, protože bych asi nebyla tam, kde jsem teď. Určitě by se nějaké události našli, ale každá má svůj důvod a je to tak, jak má být. A možná, že osud nejde změnit...

jarkaska
11.10.2023 4 z 5

Tuto knihu mi půjčila jedna čtenářka naší knihovny. Zpočátku jsem se nemohla začíst a tak jsem ji odložila a četla jiné knihy. Druhý pokus byl už lepší a ke konci jsem od knihy nemohla odejít. Zajímavý příběh.

Knižní novinky (31.7. - 11.8.)

31.07.2017

Kniha Skôr než odídeš v seznamech