Vykúpená přehled

Vykúpená
https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/260077/mid_vykupena-260077.jpg 4 454 454

Škola noci série

< 12. díl

Zoey Redbirdová sa ocitla v ťažkej situácii. Jasnovidecký kameň dala Afrodite, vzdala sa tulskej polícii a rozhodla sa bez priateľov a mentorov čeliť zaslúženému trestu, aj keď to bude znamenať, že jej telo odmietne Superzmenu a hrozí jej smrť. Len láska tých najbližších ju môže zachrániť pred temnotou v duši, lenže z tieňov sa vynorilo zlo také mocné ako ešte nikdy. Neferet napokon odhalila smrteľníkom svoju pravú tvár. Vyhlásila sa za bohyňu Temnoty a ako stelesnené zlo sa chystá zotročiť obyvateľov Tulsy. Upíri z tulskej Školy noci sa spojili s políciou a na obranu dávajú dohromady všetky prostriedky, ktoré majú. No vedia, že ani jediný upír nie je taký silný, aby ju porazil – pokiaľ by ten upír nebol schopný využiť silu živlov a zároveň ovládal starú mágiu. Iba Zoey zdedila takú moc, lenže tá práve znáša trest za použitie starej mágie a nemôže pomôcť. Rozpúta sa impozantný boj Svetla proti Temnote, ktorý rozhodne, kto bude zachránený a kto navždy stratený.... celý text

Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

Redeemed , 2014


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vykúpená. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (60)

Artep071
16.03.2024 2 z 5

Posledních pár dílů bylo v podstatě utrpení. Táhlo se to a takový nesmyslný guláš jsem už dlouho nečetla. Zápletky nesmyslné a velice jednoduché. Charaktery plytké, vztahům jsem ani za mák nevěřila a výsledek" pravá láska je v podstatě nahraditelná"! Jsem zklamaná.

Hatshepsut
25.10.2023 5 z 5

Upíři série zcela jinak, než jsme zvyklí. A poslední díl byl přesně takový jaký má být. Dojemný, napínavý a hlavně, jak by ne, šťastný! Zo a její parta přátel mi budou chybět.


KatnissLavender
06.10.2023 4 z 5

Tak je to tady... Celou dobu jsem byla zvědavá, jak série skončí, jak to všechno dopadne a jestli to bude stát za to. Musím přiznat, že začátek knihy mne moc nebavil a těšila jsem se, až dostanou prostor jiné postavy, než Neferet. Dočkala jsem se a pak už jsem jen s radostí četla a užívala si velmi povedené zakončení celé série. Školu noci mohu s klidným srdcem doporučit. V mnoha věcech mne tato série velmi mile překvapila i přiměla k zamyšlení. Pokud hledáte originální upířinu s prvky pravé magie, neváhejte... PS: Dá se číst i když už dávno nejste cílová skupina... ;)

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Vykúpená v seznamech

v Právě čtených9x
v Přečtených860x
ve Čtenářské výzvě22x
v Doporučených36x
v Knihotéce324x
v Chystám se číst233x
v Chci si koupit124x
v dalších seznamech4x

Štítky knihy

upíři

Autoři knihy

Kristin Cast
americká, 1986
Phyllis Christine Cast
americká, 1960