Skořicové krámy (27 povídek) přehled
Bruno Schulz
Dva povídkové cykly (Skořicové krámy, Sanatorium na věčnosti) expresionisticky založeného polského spisovatele a malíře, jehož literární dílo vzbudilo velkou pozornost v zahraničí. V těchto prózách se autor vrací do dob svéhodětství, prožitého v haličském městečku. Ve vztahu k otci, jehož obchodní úpadek tvoří osu tohoto vyprávění, je také nejvýraznější styčný bod Schulzovy prózy s tvorbou Kafkovou.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Skořicové krámy (27 povídek). Přihlašte se a napište ho.
Kniha Skořicové krámy (27 povídek) v seznamech
polská literatura výbor z díla Halič
Část díla
1999 | Sanatorium na věčnosti & Fragmenty |
1988 | Republika snů |
1968 | Skořicové krámy (27 povídek) |
1989 | Škoricové sklepy / Sanatórium v zásvetí (28 poviedok) |
Jsem okouzlena. Obyčejné věci a každodenní příběhy a přesto máte pocit, že jste v pohádce.A zažijete mnoho úletů a návratů do vlastních vzpomínek, protože ohňostroj obrazů ve vás vyvolá pocit, vůni a najednou jste mimo příběh, ve své vlastní fantazii.
Někdy mi čtení připomínalo sen, ze kterého se právě probouzím; ještě vím, co se ve snu dělo, proč jsem to dělala a všemu jsem rozuměla a čím jsem bdělejší, tím víc se sen jeví jako zmatený a nevysvětlitelný a zůstává jen příchuť, kterou nedokážu popsat.