Skřeti z podsvětí přehled

Skřeti z podsvětí
https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/33526/bmid_skreti-z-podsveti-PvJ-33526.jpg 4 44 44

Předlohou románu je život malíře Hieronyma Bosche. Rozsáhlý román zpracovává osudy výjimečné osobnosti holandského malířství – zde vystupujícím pod jménem Melchior Hintham.

Literatura světová Historické romány
Vydáno: , Odeon

Moergrobben, 1964

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Skřeti z podsvětí. Přihlašte se a napište ho.

AnnaSv
13.02.2025 4 z 5

Knížku jsem začala číst s nedůvěrou, získala si mě poměrně rychle. Dobře postavený historický román, historické reálie (a to především poměry, myšlení) pěkně vylíčené, místy jsem měla pocit jakoby přesahu až do magického světa. Především ale skvostný jazyk! Olga Krijtová byla mistrovská překladatelka a bylo potěšením to číst. Dobrý čtenářský zážitek, ale už se ke knížce nevrátím.

haWranka
28.10.2023 4 z 5

Tahle kniha se hodnotí těžce. Ona se totiž i těžce čte. Autor si dal obrovskou práci s vykreslením tehdejší doby a smýšlení lidí. Atmosféru středověku navodil perfektně. Možná i proto pro mě ale bylo složité se s postavami více sžít, alespoň zpočátku. Vlastně se mi to podařilo až v poslední čtvrtině knihy. Osobně jsem také měla problém s nábožensko-filozofickými pasážemi, kterých bylo v knize hodně. Občas jsem se musela vracet. Ovšem vždy mě obrazy Hieronyma Bosche fascinovaly a tady jsem si ty popisy užívala a dohledávala si i konkrétní díla. Podtrženo, sečteno, jedná se o výjimečné dílo, ne jednoduché, ale rozhodně stojí za přečtení a jsem moc ráda, že jsem nepolevila a dočetla ji.

Celestine
05.09.2023 5 z 5

Je to děsivé. Je to působivé. Je to krásné.

Kniha Skřeti z podsvětí v seznamech

v Mé knihovně54x