Skúška přehled
Joelle Charbonneau
Univerzita výnimočných série
1. díl >
Zem bola zničená vojnou. Nastal čas na jej obnovu! Cia ukončila strednú školu a s napätím očakáva, či bude vybraná do celoštátneho programu pre najnadanejších študentov. Iba oni sa totiž môžu uchádzať o štúdium na univerzite v Tosu. Najskôr však musí obstáť v testovaní, ktorým prejdú len skutočne výnimoční. Cia tú šancu dostane. Tesne pred odchodom sa jej však otec zverí s útržkami desivých spomienok, ktoré má na testovanie on. Radosť z úspechu vystriedajú strach a neistota. Cia začína tušiť, že ju čaká tvrdá skúška, v ktorej nepôjde len o vedomosti, ale najmä o správne rozhodnutia a schopnosť odhadnúť ľudí. Keď opúšťa rodinu, v ušiach jej znie otcova zúfalá rada: „Never vôbec nikomu!“ A hlavou jej víria pochybnosti, či sa ešte niekedy vráti domov...... celý text
Literatura světová Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno: 2017 , Fragment (SK)Originální název:
The Testing, 2013
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Skúška. Přihlašte se a napište ho.
![jan7113 jan7113](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Těch shodných bodů s Hunger Games je tolik, že to skoro vypadá jako kopie. Ale nutno uznat, že velmi dobrá kopie. Uvidíme, co další díly, tenhle každopádně stojí za to.
Kniha Skúška v seznamech
v Přečtených | 1 199x |
v Mé knihovně | 386x |
pro dívky přijímací zkoušky pro dospívající mládež (young adult) sci-fi postapokalyptická sci-fiAutorovy další knížky
2016 | ![]() |
2018 | ![]() |
Děj odsýpá, postavy dobrý, příběh chytře napsaný.
Jako jednohubka doporučuji.