Slavní malíři přehled
Robert Cumming
Životopisné portréty Unikátní, vizuální přístup autora završuje vskutku kultivovaný text, zachycující všechny důležité okamžiky života umělců; osvětluje jejich techniky a jedinečný styl, jenž je odlišuje jednoho od druhého. Kniha přináší skvostné reprodukce obrazů, umožňující ocenit fascinující podrobnosti každého obrazu; zdůrazňuje jednotlivé rysy postav, odhaluje zdánlivě skryté symboly a na zřetelném rukopisu každé malby ukazuje svébytný umělecký rukopis malířů. Historické souvislosti jednotlivé kapitoly v knize jsou řazeny chronologicky; můžeme tedy přehledně sledovat vývoj malířských technik i vývoj malířských stylů v průběhu staletí, poznáme jednotlivé školy a jejich představitele. Například Cézanne je spojen s post-impressionismem a Picasso s kubismem. Vliv umělců na vnímání doby, v níž žili a s níž jsou umělecky spojeni je neoddiskutovatelný. Kniha, mapující život a dílo velkých umělců je zajímavým dokumentem a rozhodně by neměla chybět v knihovně milovníků výtvarného umění.... celý text
Literatura naučná Umění
Vydáno: 2003 , Knižní klubOriginální název:
Great Artists Series, 1998
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Slavní malíři. Přihlašte se a napište ho.
Kniha Slavní malíři v seznamech
Kniha čtenáře provede světem umění. Každému malíři je věnována jedna dvoustrana. Nejprve se v krátkém odstavci dozvíme něco o životě umělce, pak stručně ,hlavní světové události, co za umělcova života proběhly ,a soupis klíčových malířových děl, ale hlavní je jedno umělcovo dílo, které je podrobněji popsáno, jako je symbolika, námět ,význam, postavy, předměty a atd.
Kniha je nádherně upravená, čtenář se pokochá krásnými obrazy a něco se i dozví.