Slavnosti sněženek přehled

Slavnosti sněženek
https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/244619/bmid_slavnosti-snezenek-S1K-244619.png 4 484 484

Hrabalovy knihy jsou osobitým svědectvím o životě lidí obyčejných jen na první pohled – v knize Slavnosti sněženek čekají na čtenáře příběhy, odehrávající se v Hrabalově oblíbeném Kersku. Knihu zfilmoval v roce 1983 Jiří Menzel.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Slavnosti sněženek. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (58)

Johny_H.
23.06.2024 odpad!

Já opravdu nemohu jinak než hodnotit takto. Nejsem povídkový člověk a toto jsem zkusil číst kvůli čtenářské výzvě a fakt ne. Chápu že je dnes jiná doba než tehdy, ale i tehdy to co autor popisuje bylo násilí nebo trápení zvířat a dnes je to vidět o dost více. Film je udělán velice dobře a toto napsáno rozvláčně a nudně. První povídka je o čem proč by to někdo psal a četl. Druhá tu si nepomatuji a četl jsem to včera večer. Třetí docela jde. a Pak jsou dvě kde je pácháno pouze násilí na zvířatech super fakt zajímavé čtení pro koho a proč. Další s hostinskými jsem už vzdal a dávám si to do dočtených jelikož jsem přečetl 100 stran z knihy kterou jsem dal do nedočtených letos a to byly texty od pana Suchého což se mi špatně četlo a chtěl jsem tím původně splnit čtenářskou výzvu a pak jsem zkusil číst jednu knihu a tam jsem to odložil na straně 150 tak z mé logiky si tuto mohu minimálně stránkami počítat mezi dočtené ale je to hnus. Pardon jestli jsem někoho urazil, ale proč. Násilí není jako v některých detektivkách kde dotváří atmosféru ale je to to hlavní co se děje a popisuje se jen to. Mám obavu co dělal autor se zvířaty v mládí nebo v dospělosti.

kayu
23.05.2024 2 z 5

Podle filmu jsem čekala spíše humorné povídky, o to víc jsem byla překvapená, kolik krutosti se v knížce nachází. Těžce se mi četly hlavně povídky o zvířatech, někdy mi přišlo, že si autor v jejich utrpení vyloženě liboval.


alzbeta4340
10.04.2024 3 z 5

Napsáno krásnou češtinou, ale příliš moralizující navíc používající hrubost a lidskou krutost ke zvýšení dramatického účinku. To mi nebylo sympatické. Náznaky humoru jsem vnímala jen málokdy - nejvíc snad v nejznámější povídce "Hostina" a mé nejoblíbenější "Jeden dětský den".
Můj výsledný dojem je, že kniha prostě plynutím času trochu zastarala (na rozdíl třeba od nestárnoucích "Ostře sledovaných vlaků").

všechny komentáře

Související novinky (1)

Nové eknihy zdarma (únor)

04.02.2020


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Slavnosti sněženek v seznamech

v Právě čtených8x
v Přečtených762x
ve Čtenářské výzvě69x
v Doporučených49x
v Knihotéce191x
v Chystám se číst126x
v Chci si koupit19x
v dalších seznamech2x