Slavnosti sněženek přehled

Slavnosti sněženek
https://www.databazeknih.cz/img/books/63_/639/bmid_slavnosti-snezenek-kWV-639.jpg 4 527 527

Hrabalovy knihy jsou osobitým svědectvím o životě lidí obyčejných jen na první pohled – v knize Slavnosti sněženek čekají na čtenáře povídky, odehrávající se v Hrabalově oblíbeném Kersku. Knihu zfilmoval v roce 1983 Jiří Menzel.

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Slavnosti sněženek. Přihlašte se a napište ho.

TGC
14.12.2024 5 z 5

Skvělý a pestrý Hrabal, jako vždy.

PPardinio
13.10.2024 3 z 5

Soubor rozdílných povídek, mnohdy pro mě nezajímavých, při jejichž čtení jsem se divil, jak z tohoto základu mohl vzniknout výborný film. Autora jsem si vybral jen kvůli ČV a nepřesvědčil mě o tom, že zařadím do knihovničky další jeho díla.
Některé povídky bych si ale klidně přečetl znovu - Mazánkův zázrak, Školení nebo Leli. Z celkového vyznění sbírky jsem spíše zklamán, čekal jsem více, ale třeba k autorovi ještě dorostu, stejně jako s přibývajícím věkem oceňuji dříve neoblíbené pasáže filmu.

tereza1198
12.10.2024 2 z 5

Tohle mi tedy nesedlo. Já v tom tu poetiku nevidím. Střílení psů, střílení krav, střílení kolouchů, vraždění králíků, nadávky na vosy a několik úmrtí. Film se mi líbil, ale v knize jsem postavy poznala jen stěží. Nebýt výzvy, nedočtu to.

Pozlacená, Všemi smysly a další knižní novinky (30. týden)

21.07.2024

Nové eknihy zdarma (únor)

04.02.2020

Kniha Slavnosti sněženek v seznamech