Slečna Julie přehled
August Strindberg
Naturalistické drama z roku 1888 bývá označováno jako manifest skandinávského naturalismu. Příběh trojice mladých lidí rozdělených společenským postavením se odehrává za magické svatojanské noci, kdy se dostávají na povrch skryté touhy a vášně, od začátku spěje k neodvratné tragédii. Vychází v moderním překladu Fr. Fröhlicha jako 82. svazek edice D.... celý text
Literatura světová Divadelní hry
Vydáno: 2011 , ArturOriginální název:
Fröken Julie, 1888
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Slečna Julie. Přihlašte se a napište ho.
Rozhlasová hra, která mi zpříjemnila odpoledne super trojka - Trojan, Vlasáková a Vilhelmová - Dyková
Děj se odehrává za svatojánské noci, podivný příběh lásky. Co všechno vyleze na povrch? Co přinese vztah, který nemá východisko?
Nevím jestli čtení bych si tak užila, ale hra byla geniální moc doporučuji 5*
Poslouchala jsem herecký koncert na Čro Dvojka v podání tria Vlasáková - Trojan - Vilhelmová a byly to myšlenky přesně podle mého gusta :o)
Humor, výstižnost a realismus psychologie postav. A ano, temné a lehce zrůdné postavičky, jímž jde jakoby o nic, ale vlastně o vše :o)
Luxusní poslech.
Kniha Slečna Julie v seznamech
zfilmováno švédská literatura naturalismus severská literatura rozhlasové zpracování
2011 | Slečna Julie |
1968 | Syn služky |
1927 | Červený pokoj |
1974 | Osamělý |
1998 | Inferno |
(SPOILER) Náhodně přečteno v eng.
Celkem zajímavé, postavy dobře popsané. Ne tedy moc sympatické,
aspon tedy za mne.
Konec tedy moc nenadchne. :-)
#jetonaturalismus