Slib: intimní příběh z války přehled

Slib: intimní příběh z války
https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/251711/bmid_slib-lrH-251711.jpg 4 141 141

Aby se na chvíli dostal z fronty, voják wehrmachtu Peter se na dálku ožení s Katharinou, již nikdy neviděl a která se za něj vdá kvůli důchodu válečné vdovy, jejž by v případě jeho smrti dostávala. Při krátkých líbánkách v Berlíně mezi nimi vznikne silný citový vztah, který jim v následujících letech dává naději. Příběh zaujme neobvyklou perspektivou, z níž je líčen, a nastolením otázky, co je člověk ochoten udělat, aby zůstal naživu. Je důležití přežít! Ale za jakou cenu? Jaký život čeká vojáka a mladou matku po skončení války?... celý text

Literatura světová Romány Válečné
Vydáno: ekniha , Beta-Dobrovský
Originální název:

The Undertaking , 2014


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Slib: intimní příběh z války. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (46)

ErikaJ
31.08.2022 4 z 5

Příběh z války pohledem Němců. Kapitoly krátké, jednoduchý střízlivý jazyk. Kniha se četla velmi dobře. Jen ty neempatické, nadřazené a lhostejné postavy vůči okolí, které do poslední chvíle věřily v nadřazenost německé krve, ty mě vyloženě štvaly.

Pítrs85
04.05.2022 3 z 5

Slib trpí typickými příklady literární prvotiny- krátké kapitoly, spousta přímé řeči, jistá povrchnost. Na druhou stranu se možná i kvůli tomu čte velice rychle (někteří by to jistě zvládli za jediný den), ale čte se rychle (dobře) i díky jazyku a způsobu, který Magee použila- svižný, čtivý, zajímavý a (a v rámci okolností, které druhá světová válka nabízí) i zábavný, přestože autorka svoje hlavní hrdiny rozhodně nešetří. Červenou knihovnu nečekejte, Magee nezapře svoji irskou krev a tak je román neúprosný na všechny, kdo se v něm byť jen mihnou. Inu WWII, ruská fronta, Stalingrad... Líbila se mi nejednoznačnost hlavní hrdinky Kathariny, kterou na jednu stranu litujete, na stranu druhou jí opovrhujete stejně jako ona svými německými spoluobčany, jenž nebyli "vyvolení". Určitě jedna z těch lepších beletrií o druhé světové.


Klemoseek
09.11.2021 5 z 5

Srdcovka, ke které se ráda vracím.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Slib: intimní příběh z války v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených183x
ve Čtenářské výzvě14x
v Doporučených16x
v Knihotéce99x
v Chystám se číst127x
v Chci si koupit28x