Prieskumníci přehled
Antoine Bello
Sliv Dartunghuver série
< 2. díl
Román Prieskumníci je pokračovaním príbehu Falzifikátorov. Jedenásť rokov po 11. septembri vychádza román venovaný všetkým konšpiráciám súvisiacimi s teroristickými útokmi na Svetové obchodné centrum v New Yorku. Dej románu Prieskumníci začína v deň teroristických útokov na Svetové obchodné centrum z 11. septembra 2001. Pre Sliva Dartunghuvera začína ďalšie z pátrání, v ktorom musí zodpovedať náročné otázky: Aký bol podiel tajnej organizácie CFR na zosnovaní tohto atentátu? Kto vytvoril al-Káidu? A ako sa dostali informácie o neexistujúcich zbraniach hromadného ničenia v Iraku na stôl do Bieleho domu? Román Prieskumníci je príbehom tajnej medzinárodnej organizácie, ktorá sa snaží ovplyvniť ľudskú históriu, a ktorej existencia je vážne ohrozená udalosťami z 11. septembra 2001. Je príbehom Jusufa rozpolteného medzi vierou a priateľstvom, príbehom mladej ženy Magy, ktorá sa vydá do fundamentalistickej rodiny, a príbehom Leny, za ktorej profesionálnym vzťahom k Slivovi sa pravdepodobne skrývajú úplne iné city. Je príbehom USA, ktoré zradili svoje hodnoty vo chvíli, keď ich svet najviac potreboval.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Prieskumníci. Přihlašte se a napište ho.
Od prvního dílu vidím velký posun zaujmout čtenáře. Nezměnila se nijak povaha jak jsou knihy psány, spíše tím jaké téma bylo zvoleno pro falzifikátorskou činnost Sliva - "spiknutí" za 11.zářím a otřesné důsledky, které to vyvolalo ve světě i v základech KFR. Nadále je nám konenčně vyjevena pravda za cíly organizace. Kniha tedy dává hlouběji nahlédnout do zákulnisního politického dění po teroristických útocích, nastinujě vznik Al-Kaidy, ale téže reflektuje svou dobu, ve které papír a tužku postupně nahrazují počítače a internet.
Mně oproti ostatním hodnotitelům důraz na jeden příběh (USA vs Irák vs zbraně hromadného ničení) nikterak nevadí, naopak tím autor krásně dokumentuje, jak jednoduchá je v dnešní době mediální manipulace ... a otevřený konec přímo nabízí možnost třetího dílu.
Knižní novinky (25. 4. - 2. 5.)
25.04.2014
Kniha Prieskumníci v seznamech
tajné společnosti, organizace, spolky dezinformace falzifikáty falešné učení průzkumníci
Začal jsem až druhým dílem, chvíli mi tak trvalo, než jsem zjistil oč tu běží. Pokud bych měl vypíchnout nějaký základní pocit z této knihy, bude to zpocená zadnice od soustavného sezení při jednáních, schůzích, setkáních a komisích, ze kterých prakticky děj sestává. Dlouho jsem to měl za ekvilibristiku konspirátorských nadšenců, zvýrazněnou pochybami o zdroji finanční nezávislosti celé KFR. Toto bylo nakonec vysvětleno, konec mě i bavil. Ale cesta k němu byla jako dlouhá, zbytečná, nezáživná firemní porada.