Sloup ohně a jiné příběhy přehled

Sloup ohně a jiné příběhy
https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/20280/sloup-ohne-a-jine-pribehy-20280.jpg 4 80 80

Výbor povídek mistra krátké prózy, prodchnutých fantazií. Přeložil Petr Caha. Kniha příběhů je rozdělena do 3 částí. V první z nich převládá fenomén smrti, vyrovnání se s myšlenkou na smrt, pocity ohrožení a osamocení člověka a následky určitého hlubokého prožitku. Mnohé povídky jsou tajemné, jiné hluboce filozofické a symbolické. Druhou část tvoří prózy spojené společnou tématikou - příběhy upírské rodiny, jejíž existence se odráží ve staletích. Do poslední části jsou zařazeny povídky zabývající se mimozemskými civilizacemi a nekonečností života. Všechny magické, snové příběhy mají zřetelnou symboliku se životem. Tajemné, magické a hororové povídky.... celý text

Literatura světová Povídky Sci-fi
Vydáno: , Polaris

Pilar of Fire, 1976

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sloup ohně a jiné příběhy. Přihlašte se a napište ho.

danny_21
31.12.2021 3 z 5

Moje první Bradburyho povídková sbírka je spíše průměrnou záležitostí, rozjímající a filozofické kousky mě moc neoslovily, z šedi průměru nebo slabého podprůměru vystupují hlavně povedené Kosa a Muž shora - 55 %

Meda77
25.11.2021 3 z 5

Soubor povídek pro napětí a zábavu s několika povídkami určenými spíše k zamyšlení a rozjímání o myšlence autora. Bradbury je rozhodně profesionál a uznávaný spisovatel určitě zaslouženě. Příjemné čtení pro povídkáře. Hodně dobré 3.

Walking_Floppy
05.02.2017 5 z 5

Kdysi kdesi jsem četl Kosu. A teď jsem na ní narazil znova v téhle knize. Celkově Bradbury píše úžasně - někdy kolem roku 1989 jsem četl Zahřmění, které bylo i zfilmované. V této knize Je něco slabší něco lepší a mezi nejlepší řadím Další v řadě, Zasažen žárem, Nazdar a sbohem, Skleněná nádoba, Muž shora a Sloup ohně. Nade vším, ale ční Kosa - to je prostě pecka.

Kniha Sloup ohně a jiné příběhy v seznamech