Sluncem spálená země přehled
Elizabeth Haran
Taru dívku z lepší rodiny, přiměje zážitek k útěku z domova. Pomoc najde u kočovných cikánů. Žije mezi nimi sedm let, než ji vyženou. Nešťastná Tara se vydá za tetou Viktorií na farmu do Austrálie. Loď ztroskotá, avšak Tara patří mezi zachráněné. Shodou okolností se současně stane náhradní matkou dvou dětí, jejichž rodiče katastrofu nepřežili. U cíle své cesty se Tara zděsí, farma je v žalostném stavu musí se postarat nejen o sebe, ale i děti. Odhodlaně se pouští do budování budoucnosti.... celý text
Literatura světová Romány
Vydáno: 2013 , AlpressOriginální název:
In The Heart of a Sunburned Land, 2002
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sluncem spálená země. Přihlašte se a napište ho.
Krásně a čtivě napsaná kniha. Mohla mít rozsáhlejší poslední kapitoly a zápletka s Taddem se vyřešila moc jednoduše a rychle. Stejně tak i Moyna mohla mít víc prostoru. Chyběl tu epilog. Jinak však hezký příběh, super zápletky a spousta napětí. Zatím nejlepší kniha od Haranové.
Mám moc ráda dobrodružné knihy, ve kterých hlavní hrdina překonává těžké překážky. A tato byla navíc o těžkém, ale zároveň krásném a napínavém životě v Austrálii. Příběh Tary se moc hezky četl, měl rychlý spád, mnoho napínavých a zajímavých částí, knihu se mi nechtělo odkládat. Moc nerada se s osudem Tary loučím, klidně bych brala pokračování.
Kniha Sluncem spálená země v seznamech
pro ženy australská literatura australské romány
2010 | Divoké vody |
2008 | Vyprahlé srdce |
2011 | Místo na slunci |
2005 | Západ slunce nad Edenem |
2004 | Sluncem spálená země |
Ani jsem nečekala, že mě kniha tak oslní, ale stalo se. Nemohla jsem se vůbec odtrhnout. Přes kostrbatý začátek se příběh přenes do divočiny a já si to užívala. Nádherně popsaná krajina, nelehký život místních lidí a jejich útrapy a v neposlední řadě hlavní hrdinka Tara a její boj o všechno. Sice si nedovedu ani pořádně představit, čím si musela projít, ale zvládla to bravurně.
Kniha nebyla nejkratší, ale kdyby byl druhý díl, protože podklady tu jistě byly, vůbec bych se nezlobila. Moc pěkná kniha, ke které se s velkou radostí vrátím