Služebník smrti přehled
Michael Morley
Sloužil doktoru Moriartymu. Za to ho teď čeká oprátka. Sherlock Holmes mu nabízí pomoc. On je však odhodlán uniknout popravě, aniž by musel někoho zradit. A rozhodně se chce pomstít, protože někdo na něj uchystal léčku a vzal mu to jediné, co na světě miloval… Strhující kriminální příběh z viktoriánské Anglie o nejzručnějším nájemném vrahovi, nejobávanější zločinecké organizaci a nejchytřejším detektivovi z pera autora thrillerů Odkaz Stonehenge, Tajemství Turínského plátna a Kodex Camelot.... celý text
Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: 2017 , Knižní klubOriginální název:
The House of Smoke, 2016
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Služebník smrti. Přihlašte se a napište ho.
Knížka není úplný průšvih, ale ani skvostné dílo. Tak akorát na jedno přečtení. To stačí.
Knižní novinky (31.7. - 11.8.)
31.07.2017
Kniha Služebník smrti v seznamech
2012 | Odkaz Stonehenge |
2013 | Tajemství Turínského plátna |
2014 | Kodex Camelot |
2017 | Služebník smrti |
Musím přiznat, že jsem k této knize byl velice skeptický, avšak krátce po rozečtení se mé obavy rozehnaly. Již z anotace jsem vytušil, že Sherlock zde bude mít nejspíše pouze epizodní roli, což mne zprvu odrazovalo od čtení, avšak v závěru mi to vůbec nevadilo. Příběh byl poutavý a ani mi nevadilo časté střídání dějových linek, které mi u mnoha jiných děl často pije krev. Nevím, zda to bylo překladem či autorovým mistrovstvím, ale styl, jakým byla kniha napsána mne naprosto pohltil. V knize se neobjevuje přespříliš důležitých postav, avšak každá z těch, která tam je, je napsána skvěle. Nikdy bych například neřekl, že budu sympatizovat s vrahem. Příběh dle mého názoru dělá čest dílu z pera A. C. Doyla a neobjevují se zde ani žádné kontradikce. Neměl bych ani problém, kdyby se jakákoli z nově představených postav objevila v posvátném Kánonu. Velice se mi také líbily mistrně zapojené odkazy na různé skutečnosti, místa a lidi z tehdejšího Viktoriánského Londýna, které se neobjevují ani v žádném z Doylových děl.