Slúžka z Fairbourne Hall přehled

Slúžka z Fairbourne Hall
https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/272660/bmid_sluzka-z-fairbourne-hall-WeD-272660.jpg 4 51 51

V snahe uniknúť pred sobášom s bezcharakterným mužom sa Margaret Macyová prezlečie za slúžku a uteká z Londýna. Ak sa jej do najbližších narodenín podarí ostať slobodnou, získa dedičstvo a s ním aj sladkú nezávislosť. Nikdy však neplánovala naozaj pracovať ako slúžka. A rozhodne nie v dome Nathaniela a Lewisa Upchurchovcov – obaja kedysi boli jej ctiteľmi. Margaret zápasí so svojou prvou skutočnou prácou v živote a usiluje sa udržať svoju totožnosť v tajnosti, najmä keď vznikne podozrenie a zvedavé oči zavítajú do Fairbourne Hall. Vyhne sa pasci, ktorá ju má vylákať z úkrytu? Slúžka z Fairbourne Hall, román prekypujúci romantikou a nebezpečenstvom, vťahuje čitateľa do fascinujúceho sveta služobníctva anglického panského sídla z 19. storočia, kde výzor môže byť klamlivý.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , i527.net

The Maid of Fairbourne Hall

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Slúžka z Fairbourne Hall. Přihlašte se a napište ho.

Karmen86
14.12.2022 5 z 5

Moc krásný příběh. Knížka se mi moc líbila.

Starmoon
07.09.2021 4 z 5

Rozprávka o krásnej labuti, ktorá sa maskuje za škaredé káčatko. Trošku neuveriteľná rozprávka, ako vlastne priznáva aj sama autorka, keď hneď prvú kapitolu uvádza citátom z odbornej literatúry, ktorý ozrejmuje, že „jedinou šľachtičnou, o ktorej sa vedelo, že sa vydáva za slúžku, bola v roku 1786 Georgiana, vojvodkyňa z Devonshire.“ Keď však čitateľ(ka) akceptuje autorkinu premisu, a teda že istá rozmarná krásavica sa zo zúfalstva stáva slúžkou, a to rovno v domácnosti jej bývalých dvoch ctiteľov (klasika – dobrý a zlý brat), môže čakať celkom zaujímavú romancu. Osobne ma však dosť rušil Margaretin pomerne rýchly prerod z dámy, ktorá si sama ani nevie vyzliecť korzet, na slúžku, ktorá s pokorou vynáša nočníky a pozná všetky druhy kief. Skrátka túto beztak málo reálnu premenu autorka podľa mňa neopísala spôsobom, vďaka ktorému by sa mi zdala reálnejšia. Celkom ma však pobavila spomienka, ako sa z námetu tejto svojej knihy (2012) vysmiala v inej (Tichá guvernantka, 2010). Ktovie, čo ju primälo zmeniť názor. Aby som však bola fér, Slúžka z Fairbourne Hall je aj so svojimi chybičkami solídnym oddychovým čítaním pre všetky milovníčky regentských romancí.

85098211
28.11.2020 5 z 5

Knihu jsem poslouchala jako audio v němčině a dost mne udivilo, že od této autorky nebylo do češtiny nic přeloženo? Přitom ve slovenštině její knihy vycházejí a soudě dle hodnocení zde jsou i dost populární. Ani tomuto příběhu nelze upřít čtivost, přestože se víceméně jedná o červenou knihovnu, kterou já nevyhledávám ani náhodou. Romantiku sice ráda mám, ale tady je jí na můj vkus až moc ;-). Pokud se však laskavý čtenář přenese přes všechny silně nepravděpodobné situace - jako například že by to Margaret tak hladce prošlo předstírat služebné postavení, potom se může těšit na příjemné čtení plné citací ze slavnějších knih, jako třeba těch od Jane Austenové. Ze začátku mi Margaret k srdci nepřirostla, ale časem jsem si na ni zvykla a u některých scén jsem se musela i pousmát. Nathaniel je sympaťák každým coulem a já jsem mu po celou dobu držela palce, aby všechno dobře dopadlo. Kniha netrpí absencí napínavých situací, oné zmíněné romantiky je tam také víc než dost ;-) a na závěr se koná očekávaný happyend. Knihu hodnotím plným počtem, přestože nejsem ani zdaleka ta správná cílová skupina, ale domnívám se, že autorka píše opravdu dobře, proto si vysoké hodnocení právem zaslouží.

Kniha Slúžka z Fairbourne Hall v seznamech

služky, služebné historické romance