Slyšet jeleny zpívat přehled

Slyšet jeleny zpívat
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/538052/bmid_slyset-jeleny-zpivat-663b6a3a924c4.jpg 4 543 543

Po stopách monstra z odlehlých lesů. Dravý, temný, důvtipný a napínavý příběh s dokonale vykreslenou atmosférou, která vás vtáhne a nepustí dokud nezjistíte kdo je vrah. Kriminální román, který se nebojí brutální vraždy, ani normálního, lidského vyšetřování. V horské osadě v Beskydech byla nalezena zavražděná dívka a vše nasvědčuje tomu, že se stala obětí sexuálního maniaka. Vyšetřování se ujme ostravská mordparta. Postupně se seznamuje se všemi obyvateli osady a do vyšetřování se brzy začnou promítat i osobní životy kriminalistů. Všichni mají stejný cíl, ale každý má jinou motivaci k dopadení vraha. Dokáží se sjednotit a zbavit odlehlý kraj monstra? A stihnou to dřív, než vrah udeří znovu? Navzdory tomu, že se jedná o autorovu románovou prvotinu, má kvality nejlepších zahraničních thrillerů a může se měřit i s tou nejlepší severskou krimi.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Slyšet jeleny zpívat. Přihlašte se a napište ho.

hlenicka
včera 3 z 5

Začátek byl dobrý,ale pak se to začalo kazit a ten konec to zazdil. Za mě až moc sluníčkové ukončení,takový opravdový život není,ale dobře,je to kniha. Také až moc předlouhé dialogy,popisy,které by tam být vůbec nemusely,to jsem přeskakovala odstavce i stránky, abych se vůbec dostala k tomu hlavnímu. Jakoby všichni měli celý děj špatnou náladu a pořád po sobě jen štěkali,že se to skoro přesunulo i na mě. Autor je mladý, věřím,že to bude pilovat a jeho další knihy budou lepší.

Koka
10.11.2024 1 z 5

(SPOILER) Vidím, že skandinávská škola sadistické brutality dorazila už i do českých kriminálních příběhů, a aby toho nebylo málo, tak to ještě autor "vylepšil" kanibalizmem. (Ani nevím, zda se mi více hnusí ta scéna, kde prsní sval vyříznutý z těla oběti vrah opéká na pánvičce a podává synkovi k večeři, anebo ty nadšené komentáře zdejších čtenářů!)
Současné české literatuře teď suverénne vládnou ženy a je škoda, že když se najde talentovaný muž - spisovatel schopný vystavět příběh a stylisticky jej poutavě podat, ten své chopnosti promrhá na takovéto příběhy. Žeby proto, že se to lépe prodává?
Bylo mi sympatické, že v česko-slovenském příběhu autor ponechává slovenské postavy promlouvat slovensky, ale v takovém případě měl vydavatel zajistit i korekturu slovenských částí textu kompetentním, slovenštiny znalým korektorem.

bookcase
28.10.2024 4 z 5

Výborná krimi, je čtivá, propracovaná a ještě z Beskyd,z části, kam jezdím moc ráda.

Knižní novinky (11. týden)

14.03.2021

Kniha Slyšet jeleny zpívat v seznamech