Slzy ticha (2008) | Databáze knih

Slzy ticha přehled

Slzy ticha
https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/28436/bmid_slzy-ticha.jpg 4 56 56

Hrdinka a autorka příběhu Byla jsem otrokyní Mende Nazer po dlouhém úsilí získala politický azyl a britský pas. Konečně je svobodná, přesto nesmírně trpí odloučením od svých blízkých. Podnikne velmi riskantní výpravu do Súdánu, aby se po mnoha letech s africkou rodinou znovu setkala. Jenže oblast není bezpečná a Mende je trnem v oku súdánské vládě, neboť se otevřeně angažuje v boji za dodržování lidských práv v Africe. Její touha dostat se domů je silnější než strach...... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Alpress

Free, 2006

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Slzy ticha. Přihlašte se a napište ho.

Modi666
23.01.2025 3.5 z 5

Je to druhý díl knihy "Byla jsem otrokyní." Skutečný příběh dívky ze Súdánu. Dle mne, hlavně první díl, velice poutavý a čtivý. Oba díly dohromady pak dávají nakouknout do života v Súdánu a i do života arabské a africké komunity v Británii, kde se odehrává část příběhu prvního dílu.

Právě kniha "Byla jsem otrokyní" odstartovala někdy před 10-12 lety můj zájem o skutečné příběhy ze života lidí z celého světa. Samozřejmě, že většinou příběhy velmi dramatické.

Janča1532
15.04.2023 5 z 5

Po přečtení prvního dílu,sem okamžitě se začetla i do dílu druhého. Naplnilo mé očekávání. Mende už jako svobodná a zapojená do dění v Británii,začíná plánovat návštěvu svý vlasti a hlavně se setkat se svými blízkými.Popisuje strasti a překážky než se vůbec let může uskutečnit. Potom neví ani zda rodina stihne dorazit do místa určení,který se během letu musí kvůli bezpečnosti změnit.Nakonec se s nima po tolika letech setká.
Kniha je i poučná,kde se dozvídáme,jaký je život na druhým kontinentu země.Jak těžký tam je život,přesto tam žijou ve skromnosti a sou svým způsobem štastní.
Brala bych i další pokračování,jak to bylo dál,zda došlo k dalšímu setkání atd.

vladka321
14.04.2022 4 z 5

Knihu jsem brala jako součást pokračování a vlastně se z toho vyvrbil celkem slušný cestopis přibližující život, krajinu, náboženství i zvyky rodné země a především rodného kmene autorky. Obdivuji benevolenci náboženských skupin a snášenlivost uctívání jakéhokoliv boha. O to více, že nešlapou po právech žen a i přes široká spektra vyznání jsem cítila velký respekt k životu a důstojnosti jednotlivého člověka. Poznání zvyků bylo někdy nechutné ( výměna sliny), jindy poučné (získávání pražených sarančat).

Nejvíce však Mende dosáhla jakési katarze a to je to oč tu jde. O tu sebeterapii a nalezení nových priorit, chuť pomáhat i velkou snahu o budování vlastního života. Přestože Mende život zavál na jiný kontinent, do oblasti jiných zvyků, práv i společenského postavení, miluje své lidi, svůj národ, zemi a především rodinu.

Kniha Slzy ticha v seznamech

v Mé knihovně48x