Smlouva proti lásce přehled

Smlouva proti lásce
https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/42367/smlouva-proti-lasce-42367.jpg 4 62 62

Anně zůstalo z jejího prvního manželství pevné odhodlání už nikdy se nezaplést s žádným mužem a Pavlovi plně vyhovuje jeho nekomplikovaný vztah ke starší vdané ženě. A tak je formální sňatek z rozumu pro Annu jedinou přijatelnou možností, jak nezůstat sama, ale přitom si zachovat svobodu, pro Pavla představuje poslední položku, jíž hodlá dotvořit svou pověst seriózního podnikatele se solidním zázemím. Kvalitní manželská smlouva ošetří veškerá možná úskalí, která by takový svazek mohl přinést, a proto vzhůru do příjemného života nezatíženého problematickými city. S jednou věcí však oba protagonisté zapomněli počítat: že ani sebelepší smlouva je neuchrání před vzájemnými sympatiemi, které se mezi ně navzdory veškerému rozumu postupně vloudí.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Smlouva proti lásce. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (18)

Aknel26
17.07.2024 4 z 5

Taková o dvacet let starší a umírněná verze tolik opěvované (a za mě slabé) Hypotézy lásky. Myslela jsem si, jak je tohle téma vyčpělé, a vida, najednou je z něj "senzace TikToku"!
Dva lidé, kteří se domluví na jakémsi sňatku z rozumu, přičemž oba k tomu mají poměrně uvěřitelné důvody. Sbližování páru mi přišlo vcelku přirozené, i když Pavel na můj vkus příliš "zněžněl". Postava Alice ale byla taková směšná karikatura. Naivní, předvídatelné, ale milé.

Aghatte
16.12.2023 1 z 5

Mně se to nelíbilo.
Myšlenka domluveného sňatku originální,
ale nemůže to fungovat.
Pan podnikatel si myslí, že za své peníze si může koupit úplně všechno.
Vymyslí si pravidla a je dotčen, když je protistrana striktně dodržuje,
Nezvyklý na nezájem žen ho popuzuje, když před ním nejde do kolen.
Pokud bych mu měla věřit, nesměla by kapitola s Alicí dopadnout v její prospěch.
A to, že člověk méněcenný společensky i obchodně, pokud nemá legitimního partnera... To jako, kdo je sám, je out, a kdo je pod čepicí, je dokonalý.
Nevadí, že manželství nefunguje, partneři si nerozumí, podvádějí se, lžou si..., pro společnost jsou v pořádku. A ten, kdo není ženatý, je rázem vadný...
Středověk už byl.
Anna byla zraněná a subtilní, a on ji sprostě využil, jeho "lásku" mu nevěřím.
Kniha mě zklamala.


cori
17.09.2020 3 z 5

Zápletka jako z prvorepublikové červené knihovny, kdy charismatický podnikatel shání ženu k reprezentaci, s níž by ho nepoutaly city, ale jen rozum, spěje ke šťastnému konci. Úplně si v hlavních rolích v černobílé verzi představuji Raoula Schránila a Hanu Vítovou, jak jí šeptá: "Aničko, dušičko." Pohádka na dobrou noc.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Smlouva proti lásce v seznamech

v Přečtených124x
ve Čtenářské výzvě4x
v Doporučených8x
v Knihotéce34x
v Chystám se číst9x