Smrt staré Maši přehled
Vratislav Maňák
Bylo, nebylo. Panna Maria zemřela ve Varšavě, pytláci párali tetřevům břicha, ze lvích tlap šily se maškarní holiny, v Persii zavřeli brány karavanám, úplněk půjčoval zajícům na kožich a nad Prahou kokrhal kouzelník Žito. Smrt staré Maši, sbírka šesti alegorických povídek, je pokusem vyprávět o současnosti tak, jako by se už dávno stala a zbyla z ní jenom torza mýtů — nebo přesně naopak, je to pokus hledat v současnosti to, co z mýtů ještě zbývá.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Smrt staré Maši. Přihlašte se a napište ho.
![lounovad lounovad](https://www.databazeknih.cz/img/users/44_/448707/m_lounovad-6593d51d55238.jpg?v=1704187165)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Já mám knihy autora moc ráda. Ne vždycky jsem z nich nadšená dějově, ale po jazykové stránce jsou to čiré orgie. Jenže jak už to u povídek bývá, ne vždycky vás osloví všechny stejně. Tady mě nejvíc nadchla ta poslední a celkově mě bavilo, jak si autor pohrává a nakousává některá, řekněme, intimnější témata, aniž by se do nich pořádně opřel. Namísto křiku tichý a konzistentní proud slov.
Knižní novinky (4. týden)
23.01.2022
2011 | ![]() |
2014 | ![]() |
2022 | ![]() |
2016 | ![]() |
Tak moc jiný a neobvyklý. Všechny povídky mě bavily a byly nádherně napsané. Doporučuji.