Smrt svatého Vojtěcha přehled

Smrt svatého Vojtěcha
https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/211322/bmid_smrt-svateho-vojtecha-211322.jpg 4 44 44

Historický román, sledující v širokém záběru život a děje v naší vlasti v rozpětí od smrti knížete Václava až do smrti sv. Vojtěcha. Autor vytváří paralelu mezi životem dvou knížecích rodů, Přemyslovců a Slavníkovců, které zde líčí s až syrovou barvitostí. Sleduje zvláště životní příběhy Vojtěchovy a následnou Vojtěchovu kletbu nad českou zemí.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Smrt svatého Vojtěcha. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (8)

vendy246
10.02.2024 4 z 5

Místy těžko srozumitelné, ale přesto krásné čtení. Přestala jsem se snažit chápat každou větu a nechala se unášet obrazy ponurých a krutých počátků našich dějin. Mokřiny, ohně, lesy, přežívající pohanské zvyky a bezcitný svět stále ještě babarbarských mužů. Pudové chování silných. Znásilnění, vraždy a lov slovanských otroků. Všudypřítomná smrt, strach ze smrti, vykoupení smrtí.... Vršovci, Slavníkovci a Přemyslovci za života svatého Vojtěcha, rodem Slavníkovce.

jprst
26.02.2021 3 z 5

Kdybych tímto příběhem začal seznámení s autorovou tvorbou, tak by mne to snad i odradilo od jeho dalších knih. Náročné čtení, ke kterému asi musí čtenář dozrát, snad věkem nebo čtenářskými zkušenostmi.


Inozuka
07.10.2020 3 z 5

Mám Körnera rád a považuji jej za jednoho z největších našich spisovatelů dvacátého století, ale Smrt svatého Vojtěcha je zatím to nejslabší, co jsem od něho četl. Chápu proč zvolil k této látce lyrický styl vyprávění, ale nějak se nemůžu zbavit dojmu jakési onanie nebo zacyklení textu, která jej činí opravdu těžko přístupným. Zároveň jsem v něm nalezl pár obratů i obrazů, které použil ve svých předchozích knihách. Tématicky ovšem skvělé, körnerovsky laděné na hodně temnou strunu.

všechny komentáře

Související novinky (1)

31 nových eknih zdarma ke stažení

30.01.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Smrt svatého Vojtěcha v seznamech

v Přečtených59x
v Doporučených6x
v Knihotéce67x
v Chystám se číst9x
v Chci si koupit5x