Smrt v oblacích přehled

Smrt v oblacích
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/531543/bmid_smrt-v-oblacich-65c22a749c78f.jpg 4 599 599

Hercule Poirot série

< 11. díl >

„Je jenom jediný, zato velmi jednoduchý způsob, jak se něco dozvědět: nechat lidi mluvit.“ – Hercule Poirot V zadní části letadla Prometheus cestovalo z Paříže do Croydonu celkem jedenáct pasažérů, mezi nimi i od pohledu komický Belgičan zachumlaný do nadbytečných šál. Teprve těsně před přistáním na letišti v jižním Londýně narušilo poklid na palubě objevení mrtvé ženy, která až dosud vypadala, že spí, stejně jako Hercule Poirot, jenž létání zkrátka nesnáší Indisponovaný detektiv si proto tentokrát ničeho podezřelého nevšiml. Ba co víc, porotě se během soudního šetření jeví jako ideální podezřelý, jelikož právě pod jeho sedadlem se našla pravděpodobná vražedná zbraň: indiánská foukačka. Kdo z jeho spolucestujících dokázal takto exoticky odpravit madame Giselle, neblaze proslulou pařížskou lichvářku? A čím to, že si ani ostatní ničeho nevšimli?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: audiokniha , OneHotBook
Originální název:

Death in the Clouds , 1935


Interpreti: Lukáš Hlavica
více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Smrt v oblacích. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (75)

stanislav0373
17.06.2024 4 z 5

Agatha Christie je mistryní oboru. Bez debat. Jsem rád, že toho z jejího pera vzniklo tolik, že člověk má pokaždé kam šáhnout. Neřešitelný případ vyřešen velice zajímavým způsobem.

drakamena
17.03.2024 3 z 5

Tak tady jsem pachatele vůbec ale vůbec neodhadla. Hm. Zajímavé. Mám ráda, když mě detektivka dokáže překvapit. Na druhou stranu mě první půlka knihy dost nudila a Poirotovo zarputilé odmítání sdílet, co ví, mi postupně začalo jít hodně na nervy. Odmítal své jednání vysvětlit, a přitom očekával, že všichni budou skákat, jak píská. Hrdina může být výstřední, ale nemá být protivný.


Emik87
20.02.2024 4 z 5

Vražda na palubě letadla přímo pod nosem velkého detektiva, takže na pořádný případ je kvalitně zaděláno. Ale vrah ani omylem neunikne.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Smrt v oblacích v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených911x
ve Čtenářské výzvě74x
v Doporučených40x
v Knihotéce330x
v Chystám se číst82x
v Chci si koupit21x
v dalších seznamech5x