Jeden rok přehled
Eleanor Corvin (p)
Smrti se smát série
1. díl >
Myslíte si, že po smrti dojdete klidu? Ne, když budete mít smůlu. Já ji měla. Překvapivě. Místo odpočinku jsem se dočkala bandy vyšinutých smrtek, které si svůj čas mezi sbíráním duší krátí vztahovými peripetiemi, za něž by se nemuseli stydět ani hrdinové telenovel, dramatů, tragédií a tragikomedií všeho ražení. Takže vítejte v Ruinách, domově Smrťáků. Jsem Ema a budu vaše průvodkyně. Jeden rok je humorná romantická kniha na pomezí grotesky, která se odehrává v neobvyklém prostředí. Je psaná podobným způsobem jako romantické série – můžete začít, jakým dílem chcete.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jeden rok. Přihlašte se a napište ho.
Velmi příjemné, zajímavé, vtipné, napínavé a romantické počteníčko... Těším se na pokračování..
4*/5*
Oddechová fantasy ze světa smrtek, do které jsem se pustila na základě komentářů, hl. od Fortuny.
Jsem příjemně překvapená. Jeden rok se mi četl rychle, zasmála jsem se nad ním, bavil mě. Worldbuilding byl (na prvotinu) pěkně propracovaný a postavy měly charakter, i když by na tom šlo zapracovat.
A koloušek Toby, aaa, moje nejoblíbenější postava :)
Zklamalo mě zarážející množství chyb v textu, hl. čárky ve větách, a ne moc uvěřitelná romantická linka (ta mi přišla roztomilá až ke konci knihy). Plus se mi zdálo, že se autorce hodily tréninkové scény a dala je tam "je aby tam byly", protože jejich opodstatnění se mi nezdá smysluplné.
Shrnutí: Jeden rok je milá oddechovka, která sice má své chyby, ale uteče vám pod rukama a hodí se jak pro teenagery, tak pro dospělé :)
„"Chtěla notebook zavřít, ale nemohla. Ruka jí bezmocně prolétla obrazovkou. To mě rozesmálo ještě víc. Zajímalo by mě, podle čeho se smrtky vybírají. Empatie to rozhodně nebude." - Ema, Jeden rok“
Kniha Jeden rok v seznamech
humor romantika městská (urban) fantasy pro dospívající mládež (young adult)
Eleanořiny knížky mě baví, jsou vtipné a člověk si u nich odpočine. Je ovšem potřeba brát v potaz to, že jsou to spíše novely než romány a napínavá zápletka na vás nečeká.
Co mi ale vadilo hodně a za co jsem ubrala hvězdičku, je fakt, že kniha obsahuje strašnou spoustu překlepů, pravopisných chyb a vynechaných zvratných zájmen. Je to velká škoda, protože vyprávět tahle autorka fakt umí, ale tohle alespoň mě při čtení vždycky vadí!