Woodhill přehled

Woodhill https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/533219/bmid_woodhill-65e73ee21161e.jpg 4 73 73

Říkali mi, že jsem blázen. A já jim věřila. Všechno se změnilo jednoho zářijového dne, kdy opona mezi živými a mrtvými spadla a mrtví se zpoza ní začali vracet. Tohle byl problém sám o sobě, ale když se k tomu všemu přidala ještě plicní chřipka, ocitla se civilizace v troskách a lidská rasa byla na pokraji vymření. Abychom zabránili nejhoršímu, museli jsme společnost přeorganizovat a do čel jednotlivých regionů dosadit správce, kteří sídlili na centrálních panstvích. Kvůli mé schopnosti vidět mrtvé, i když jsou za oponou, jsem byla povolaná do Woodhillu, našeho hlavního sídla. Nechtěla jsem odejít od svých přátel a života, který jsem si v osadě vybudovala, ale rozkaz je rozkaz. Kdybych věděla, že mě v sídle nečeká pouze nevrlý správce Broderick Woodhill, ale i mrtví, kteří cíleně vraždí mladé dívky, vzala bych nohy na ramena dřív, než mi na dveře zabušili strážci a obrátili mi život vzhůru nohama.... celý text

Horory Romány Literatura česká
Vydáno: , King Cool
Originální název:

Woodhill , 2024


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Woodhill. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (28)

Marry123
24.05.2024 5 z 5

Fuuu já nemám slov. Asi takhle, víte jak se u mě pozná, že knížka fakt jako stála za to? Směju se u ní, a pak brečím. A že se mi pěkně dlouho nepovedlo probrečet jednu celou kapitolu. Tohle byla vážně jízda. Tady bylo všechno, ničeho málo, ničeho moc. Lexi, Aaron, James, Abby, Broderick no prostě všechny si zamiluješ. Ani nemluvím o celém tom nápadu našeho světa zničeného duchy a posláno tak zpátky do minulých časů. Skvělý! Dokonalý! Smekám před další skvělou českou autorkou, která tomu dala doslova na prdel, ale teda učet za terapeuta kvůli KAPITOLE 30 pošlu obratem. :D Amen...

AaandYs3k
23.05.2024 5 z 5

Chystáte se číst velmi doporučující recenzi. Já si zas jednou čtení knihy ohromně užila! Čekala jsem originální oddechovku, která je mixem žánrů a svým způsobem jsem ji dostala. Knížka mě chytla od prvních stránek a nepustila až do konce.

Na obálce se píše Romantasy s hororovými prvky. Já bych řekla spíše s mystery prvky, protože jsem se vyloženě nebála a to jsem posera. Máme tady ale romantiku, erotiku, detektivní zápletku, postapo svět po epidemii plicní chřipky a pádu opony mezi světem živých a mrtvých. Tím vším se dostaneme do světa, který kombinuje prvky starého, nového a fantasy. Jelikož dnešní lidé byli vhozeni do světa bez elektřiny, za to s agresivními duchy a smrtící epidemií kolem sebe.

Zní to zajímavě, že? A bylo. Všechno to spolu krásně fungovalo a nenechalo mě vydechnout. Těchto 400 stránek jsem si užívala a vůbec mi délka nevadila. Velmi jsem si oblíbila spoustu postav, což nebyl úplně nejlepší nápad… Ráda bych také zmínila ty úžasné myšlenky, které se v knize nejednou objevují. V této knize mi vnitřní monology hlavní hrdinky Lexi vůbec nevadily, naopak, a to se mi často nestává. Kromě toho je kniha plná mně blízkého humoru a vtipných slovních přestřelek. A prostředí? Autorka zasadila knihu do Lednicko-valtického areálu, který je sám o sobě prostě nádherný.

Já pořádně nevím, co vám říct, abych vás nalákala a neprozradila moc. Pokud máte rádi romantiku, fantasy, duchy, detektivky, všechno tu najdete a užijete si to. Tahle kniha je jízda. Jediná drobnost ke zpracování knihy, mrzí mě ten tenoulinký trochu průsvitný papír, ale víc jsem toho proste nenašla.

Knihu jsem četla v rámci spoluprace s KD.


Eliska.ctenarka
23.05.2024 5 z 5

Vzhledem k tomu, že jsem od autorky četla i předchozí knihy, tak jsem věděla, co očekávat.

Oddechovou romantiku v neobvyklém prostředí a toho se mi taky dostalo, i když „oddechový“ příběh to úplně nebyl. Kdo četl, tak chápe. :D

Líbila se mi hlavní myšlenka knihy, která nespočívala v tom, že krásná hrdinka zachrání svět, ale naopak nás příběh Lexi nutí k zamyšlení a to je něco, co knihu odlišuje od ostatních romantických fantasy. Takže za mě velká spokojenost.

Trochu mě mrzelo, že jsem se nedozvěděla odpovědi na nějaké otázky, ale po epilogu a doslovu autorky chápu, že nebyly zodpovězeny úmyslně a konec měl naopak čtenáře přimět se zamyslet. Klobouk dolů za takový „filozofický“ konec. Je mi jasné, že tímto ukončením si knihu čtenáři, buď zamilují, nebo ji budou nenávidět.

Já knihu určitě doporučuji. Má takový temný vibe a přesto jsem se u ní nasmála. :)

Pokud ale hledáte akční fantasy, kde se vše vyřeší, a všichni budou bezchybní, raději sáhněte po jiné knize, protože tohle není ani tak fantasy jako mysteriózní romance.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Rebel, Samotářka a další knižní novinky (16. týden)

14.04.2024


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Woodhill v seznamech

v Právě čtených13x
v Přečtených80x
ve Čtenářské výzvě6x
v Doporučených4x
v Knihotéce100x
v Chystám se číst118x
v Chci si koupit52x
v dalších seznamech6x