Smutek poručíka Borůvky přehled

Smutek poručíka Borůvky
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/533882/bmid_smutek-porucika-boruvky-65ea065c98869.jpg 4 294 294

Poručík Borůvka série

1. díl >

Vtip, nadhled, smutné oči – a vyšetřování zločinů. Soubor vtipně napsaných detektivních povídek z šedesátých let, které spojuje postava melancholického vyšetřovatele – poručíka Borůvky. Josef Škvorecký se asi musel dobře bavit při psaní příběhů postaršího melancholického detektiva, jenž se těžce vyrovnává se zkažeností lidí, kteří páchají zločiny. Ještěže má po ruce zbrklého asistenta a líbeznou příslušnici s nebetyčným drdolem. Poručík Borůvka, jemuž kolegové přezdívají Bublina a občas prožívá nepříjemnou mravní nejistotu, se vyznačuje bystrým úsudkem a lakonickým shrnutím v závěru vyšetřování. Do dvanácti detektivních povídek autor vložil své spisovatelské nadání, hru s jazykem, cit pro pointu a především nekonečnou radost z jemného, lehce ironického, ale nikdy nezraňujícího humoru. Poručíka Borůvku si zamilujete. Jak říká vrchní nadstrážmistr Šinták, poručík Borůvka je kouzelník!... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Smutek poručíka Borůvky. Přihlašte se a napište ho.

EmillyT
včera 3 z 5

Tuto knihu jsem si vybrala pro splnění posledního chybějícího tématu Čtenářské výzvy. Kniha mě vůbec nebavila a Čtenářskou výzvu jsem splnila s odřenýma ušima. Z neustále se opakujícího slova truchlivý už jsem měla téměř kopřivku. Případy a hlavně jejich vyřešení jsem občas vůbec nepochopila.

bazyk21
03.12.2024 audiokniha 5 z 5

Knihu jsem našel zapomenutou v knihovně mezi detektivkami. Číst se mi zprvu nechtěla, tak jsem zkusil najít audioverzi. A ejhle... dobře jsem udělal... namluvená Martinem Preissem to byla prostě lahůdka. Úplně lituji toho, že už skončila... no, co už...

alnahu
30.11.2024 5 z 5

I já jsem si vybrala do čtenářské výzvy tuto knihu od pana Škvoreckého, jako ostatní a nebyla jsem zklamaná.Přečetla jsem si dvanáct detektivních příběhů se sympatickým poručíkem Borůvkou a jeho kolegou praporčíkem Málkem.Samozřejmě jsou některé čtivější jiné méně.V povídkách se prolíná radost se smutkem,tak jak je přináší život.Podle mne knize neschází nic z toho
co, očekávám od dobré detektivky.Podívám se v knihovně zda ještě nemáme s poručíkem Borůvkou,nějakou knihu,jeho vyšetřovací metody se mi líbily .

Kniha Smutek poručíka Borůvky v seznamech