Julius Caesar / Coriolanus / Troilus a Kressida / Dva páni z Verony přehled

Julius Caesar / Coriolanus / Troilus a Kressida / Dva páni z Verony
https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/148069/julius-caesar-corolianus-troilus-a-kressida-dva-pani-z-verony-148069.jpg 4 9 9

Předposlední soubor (v pořadí 9.) čtyř Shakespearových her v novém překladu Martina Hilského. Vychází v kvalitní grafické úpravě v samostatných svazcích vložených do pouzdra.

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Julius Caesar / Coriolanus / Troilus a Kressida / Dva páni z Verony. Přihlašte se a napište ho.

InaSeLoki
29.10.2018 5 z 5

Coriolanus:
Původně jsem se spokojila s divadelním záznamem v titulní roli s Tomem Hiddlestonem a s filmovým zpracováním v titulní roli s Ralphem Fiennesem, ale nakonec ve mě zvítězila skrytá touha poznat psanou verzi.

Tragédie, která ukazuje politiku bez obalu a i po těch mnohých letech své existence má, co říct. Přízeň lidu je jako korouhvička, kam to zafouká..., ale ani sám Marcius není bez chyby. Je rozporuplnou osobou, se kterou byste na jednu stranu souhlasili a na druhou zas ne. (Osobně si myslím, že můj pohled na Marcia ovlivnil jeho představitel v již zmíněném divadením záznamu.)

Moc se mi líbil doslov pana překladatele Hilského a neméně jeho překlad.

Co dodat? Přečtěte si to.
(Časem se vyjádřím i k ostatním zbylým.)

helenkan
16.01.2017 5 z 5

Pustila jsem se do nich trochu s obavou,zda je zvládnu. A musim se přiznat,že mě samotnou překvapilo, jak mě to chytlo. Přečetla jsem všechny čtyři a oprášila si vědomosti. Skvělý překlad a super čtení.

Kniha Julius Caesar / Coriolanus / Troilus a Kressida / Dva páni z Verony v seznamech

William Shakespeare
anglická, 1564 - 1616