Španěl na vesnici přehled

Španěl na vesnici
https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/3655/spanel-na-vesnici-3655.gif 4 42 42

Texty a ilustrace Johna Lennona vděčí za svou popularitu jménu svého autora. Písání (1964) i Španěla na vesnici (1965) napsal a vydal ještě v době první fáze „beatlemánie". Absurdní krátké texty a básničky jsou postaveny především na vynalézavé hře s jazykem (slovním významem a legračními novotvary) a popírání obvyklých forem, dějů a spádu příběhů, což však není v britské literární tradici nijak cizí.... celý text

Poezie
Vydáno: , Argo

A Spaniard in the Works, 1965

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Španěl na vesnici. Přihlašte se a napište ho.

Sova15
15.01.2024 4 z 5

Byla jsem zvědavá na knížku od Johna Lennona. Pobavila jsem se, ale našla i hlubší myšlenky.

ozzak
06.06.2023 5 z 5

Moc pěkné krátké texty od legendy Johna Lennona kde si hraje s jazykem doplněné o jeho krásně maluvky. Nejvíc se mne líbili Sněhurka a několik trpaslíků vadnej nazubek carovrana nebo kouzelný pes a úplně úžasná kráva narodniho zdraví. Ale i ostatní jsou pěkně. Rád se ke knize budu vracet. Doporučuji všem co mají rádi Johna Lennona nebo hrátky s jazykem.

Ravalynn
20.02.2021 5 z 5

Tahle knížečka, nevšední už svým formátem, je krásná ukázka hraní si s jazykem..
Ale ruku na srdce, velké uznání si zaslouží i Jiří Popel, který to zvládl tak bravurně přeložit (a využít krásy našeho jazyka).
Asi nesedne každému, ale pro mne je to srdeční záležitost už spoustu let.

Kniha Španěl na vesnici v seznamech

John Lennon
britská, 1940 - 1980