Späť ku hviezdam přehled
Erich von Däniken
Kniha rozdělená na dvanáct částí se zaobírá myšlenkou, že jsme přišli z hvězd a proto nás to z pět ke hvězdám táhne. Jsou tu názory a návrhy na ideální tvary kosmických letadel, Indické texty, výzkum Velikonočních ostrovů a v neposlední řadě i nashromážděná paměť lidstva.
Literatura světová Mytologie Záhady
Vydáno: 1996 , RemediumOriginální název:
Zuruck zu Sternen, 1969
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Späť ku hviezdam. Přihlašte se a napište ho.
Kniha plná autorových názorů a spekulací ohledně toho, proč mimozemšťané kdysi Zemi navštívili - aby zde vytvořili "nový lidský rod"... Odkazy na tuto dávnou genetickou "operaci" jsou obsaženy v různých svatých textech včetně Bible, a obrazy toho, jak našim předkům "tvůrci" předávali své znalosti a vědomosti, lze nalézt na prastarých kresbách a rytinách... Ostatně, v knize je spousta fotografií nebo úryvků těch textů, takže každý čtenář může zapojit svou vlastní představivost a přijít se svým originálním vysvětlením :) Já si třeba myslím, že některé citace z těch textů lze vyložit i jinak, ale u některých obrázků mě naopak až mrazilo, jak působily "jednoznačně promimozemšťansky"... Jak říkám, názor si musí každý udělat vlastní, co ale oceňuji u autora, je to, že si s tím shromažďováním všech důkazů dal tolik práce! My ostatní, co nás dané téma zajímá, bychom těžko zvládli procestovat svět a prohlédnout si ty rytiny zblízka, nebo si zajistit překlady všemožných starých nábožných knih...
50 let stará knížka, ale pořád se to dá číst. Dnes již určitě přkonané, některé informace doplněné, upřesněné nebo možná vyvrácené, ale člověk aspoň vidí, jaké byly tehdy představy o budoucnosti a jak autor dokázal v té době přemýšlet o historii a jak vlastně i začínal.
Kniha Späť ku hviezdam v seznamech
záhady mimozemské civilizace hvězdy, planety, souhvězdí mimozemšťané
1971 | Vzpomínky na budoucnost |
1995 | Šok z bohů |
2008 | Den, kdy přišli bohové |
1991 | Oči sfingy |
2007 | Planeta lhářů |
Přečteno podruhé. Mám ráda záhady a obdivuji lidi, kteří se snaží je vysvětlit. Autor věnoval záhadám v podstatě celý svůj život a v této knížce předkládá nové argumenty pro své teze - kdy a proč se z našich předků staly inteligentní bytosti.