Späť ku hviezdam přehled

Späť ku hviezdam
https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/220516/bmid_spat-ku-hviezdam-220516.jpg 4 68 68

Kniha rozdělená na dvanáct částí se zaobírá myšlenkou, že jsme přišli z hvězd a proto nás to z pět ke hvězdám táhne. Jsou tu názory a návrhy na ideální tvary kosmických letadel, Indické texty, výzkum Velikonočních ostrovů a v neposlední řadě i nashromážděná paměť lidstva.

Literatura světová Mytologie Záhady
Vydáno: , Remedium

Zuruck zu Sternen, 1969

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Späť ku hviezdam. Přihlašte se a napište ho.

micha-ella
04.02.2021 4 z 5

Přečteno podruhé. Mám ráda záhady a obdivuji lidi, kteří se snaží je vysvětlit. Autor věnoval záhadám v podstatě celý svůj život a v této knížce předkládá nové argumenty pro své teze - kdy a proč se z našich předků staly inteligentní bytosti.

YA-girl
25.04.2020 4 z 5

Kniha plná autorových názorů a spekulací ohledně toho, proč mimozemšťané kdysi Zemi navštívili - aby zde vytvořili "nový lidský rod"... Odkazy na tuto dávnou genetickou "operaci" jsou obsaženy v různých svatých textech včetně Bible, a obrazy toho, jak našim předkům "tvůrci" předávali své znalosti a vědomosti, lze nalézt na prastarých kresbách a rytinách... Ostatně, v knize je spousta fotografií nebo úryvků těch textů, takže každý čtenář může zapojit svou vlastní představivost a přijít se svým originálním vysvětlením :) Já si třeba myslím, že některé citace z těch textů lze vyložit i jinak, ale u některých obrázků mě naopak až mrazilo, jak působily "jednoznačně promimozemšťansky"... Jak říkám, názor si musí každý udělat vlastní, co ale oceňuji u autora, je to, že si s tím shromažďováním všech důkazů dal tolik práce! My ostatní, co nás dané téma zajímá, bychom těžko zvládli procestovat svět a prohlédnout si ty rytiny zblízka, nebo si zajistit překlady všemožných starých nábožných knih...

Kulhajs
25.04.2019 4 z 5

50 let stará knížka, ale pořád se to dá číst. Dnes již určitě přkonané, některé informace doplněné, upřesněné nebo možná vyvrácené, ale člověk aspoň vidí, jaké byly tehdy představy o budoucnosti a jak autor dokázal v té době přemýšlet o historii a jak vlastně i začínal.

Kniha Späť ku hviezdam v seznamech