Spát v moři hvězd. Kniha I. přehled

Spát v moři hvězd. Kniha I.
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/535791/bmid_spat-v-mori-hvezd-kniha-i-661113c32077e.jpg 4 525 525

Spát v moři hvězd série

1. díl >

Měl to být rutinní průzkum neobydlené planety. Ale když pod povrchem neznámého světa narazí xenobioložka Kira Navárezová na pozůstatek mimozemské stavby, změní to navždy nejen ji, ale i chod lidských dějin. Hrůzy i zázraky prvního setkání s novým druhem, monumentální bitvy o osud lidstva a nejvzdálenější kouty galaxie – to je budoucnost, která Kiru čeká, když se rozhodne odhalit pravdu o tajemné mimozemské civilizaci.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: audiokniha , Voxi

To Sleep in a Sea of Stars. Part One, 2020

Interpreti: Kajetán Písařovic

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Spát v moři hvězd. Kniha I.. Přihlašte se a napište ho.

D.V.Spudil
16.02.2025 4 z 5

Zábavné a napínavé.
Děj se pěkně vine vpřed, ale má to i svoje mouchy.
1. Od vzniku narušených po jejich vzrůst v moci uplyne tak málo času, že to prostě nedává smysl.
2. Komunikace pachy je skvělý nápad, ale nemůže to být u tak pokročilých tvorů.
3. To neustálé ujišťování (v první pulce zvláště), že Kira není nábožensky založená, je vlezlé a otravné a působí to dojmem jako ateistická variace na jehovisty.
4. Děkuji za zajímavé nové slovo geostacionární, ale použito je nesmyslně. Každá oběžná dráha by byla geostacionární, kdyby měla planeta nějakou určitou rotaci.
5. Numenisté? Trapná a nefunkční hovadina. Ve fantasy klidně, ale ve sci-fi to bije do očí.
6. Bláznivá věštkyně s kočkou? Kdo četl Eragona, ten asi musel pozvednout obočí, proč Paolini tak evidentně recykluje postavy.
Pozitiva ale převažujou. Zajímavé nápady, uvěřitelné postavy (většinou), bohatý vesmír, beru. Dost na to, abych si přečetl i dvojku.
Ovšem pozitiva

HeleHo.
14.01.2025 3.5 z 5

Prekvapive dobre cteni. I kdyz se nektere pasaze vlekly nebo zbytecne opakovaly, celkove mela kniha spad a dobre se mi cetla.

Praevka
10.12.2024 audiokniha 5 z 5

Dokonalé, komplexní, napínavé, promyšlené.

Knižní novinky (46. týden)

08.11.2020

Bolest je v naší hlavě. - str. 71

Jediné, co můžete dělat, je přijmout boží vůli a pokračovat v životě. Plavte, nebo se utopte. - major Tschetterová, str. 75

Pohybovat se rychleji než světlo je jako cestovat po přímce pod pravým úhlem. - str. 141

Více citátů z knihy najdete u autora.

Ocenění knihy (2)

2020 - HumbookAwards (Nejhezčí obálka roku)
2020 - Goodreads Choice Awards (Best Science Fiction)

Kniha Spát v moři hvězd. Kniha I. v seznamech

v Mé knihovně390x