Spát v moři hvězd. Kniha II. přehled
Christopher Paolini

Spát v moři hvězd série
< 2. díl
Strhující závěr epické vesmírné ságy od autora bestsellerové série Odkaz Dračích jezdců. Xenobioložka Kira Navárezová na průzkumné misi objevila mimozemský organismus a celý život se jí obrátil vzhůru nohama. Měkké ostří – jak organismus pojmenovala – ukrývá řadu děsivých tajemství. Poté, co se Kiře a jejím přátelům nepodaří najít mystický artefakt pro boj s medúzáky a strašlivými nočními můrami, představuje poslední naději pouto, které mezi Kirou a Měkkým ostřím vznikne. Pouto, které může pro lidstvo znamenat rozdíl mezi životem a smrtí.... celý text
Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno:Originální název:
To Sleep in a Sea of Stars. Part Two, 2020
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Spát v moři hvězd. Kniha II.. Přihlašte se a napište ho.

(SPOILER)
Víceméně má stejné klady i stejné zápory jako první díl.
SPOILER: Konec mi přišel takový naivní, Kira najednou má být dokonalou takřka vševědoucí bytostí, která to ,,konečně udělá všechno správně"?
Jinak celkem fajn příběh.

Bylo to opět barvité, živé... ale jen do poslední bitvy. Pak se to rozplizlo ve sladkobolné moralistické klišé. Pokud by před poslední kapitolou nebylo tolik růžové vaty, měl by příběh i přijatelný závěr. Takhle konec knihy doslova vyšuměl.
Knižní novinky (12. týden)
21.03.2021
Kniha Spát v moři hvězd. Kniha II. v seznamech
v Mé knihovně | 277x |
(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)
vesmír mimozemské civilizace mimozemšťané kosmické lodě záchrana planety sci-fi kolonizace vesmíruAutorovy další knížky
2004 | ![]() |
2012 | ![]() |
2006 | ![]() |
2020 | ![]() |
2009 | ![]() |
Tak já nevím, připadá mi, že Paolinimu ty konce prostě nejdou. Tohle bylo až nesmyslně překombinované. Navíc většina scén byla málo uvěřitelná. Moc nevím, co k tomu říct. Odkaz dračích jezdců je moje nejoblíbenější série, ke které se ráda a pravidelně vracím, ale tohle? Tohle bude nejspíš série, ke které se už nikdy nevrátím.