Spratci přehled
Ota Kars
Kniha Spratci je o tom, že dobrá parta je základ. Základ všech problémů. Děj se odehrává především v letech osmdesátých a na začátku let devadesátých. Je to akční, živočišný příběh. Svojí literární formou, ironickým humorem a dramatičností jde však o příběh současný, autentický a vtahující jako sám život Spratků. Jedná se o první díl připravované volné trilogie.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Spratci. Přihlašte se a napište ho.
Pěkně živá próza, je znát, že v tom jsou autentické vzpomínky. Občas to ale maličko nedrží pohromadě, jsou to spíš takové střípky a imprese.
Po rereadingu knihy: "Jmenuju se Tomáš" byla četba této knihy skvělá. Pro mladší generaci zajímavé čtení z hlediska života před rokem 1990. Vtipně pojato, ovšem ani smutnější aspekty života (smrt mladých lidí: Jana i Tomáš, manželství s Martou, alkoholismus) nejsou opominuta. Možná by knize prospělo chronologické zařazení, ale stejně jako u první recenzentky, v tom vnímám i jistý přirozený chod dle silnosti vzpomínek.
SPOILER: Netušila jsem, že i mužská přátelství jsou křehkou záležitostí, ačkoliv jsem nebyla tak naivní, že bych netušila, že se mohou rozpadnout. KONEC SPOILERU.
Kniha Spratci v seznamech
v Mé knihovně | 35x |
2017 | Jmenuju se Tomáš |
2019 | Spratci |
2021 | V hlavní roli Tomáš Holý |
2023 | Fotbalová škvára |
2019 | Má láska je kurva |
Moc pěkně a živě napsané. Občasná retrospektiva a kusé části psané z pohledu někoho jiného dodávaly příběhu na čtivosti. Ač může na někoho působit text neuceleně, tak mně osobně dodával autorův styl pocit autenticity odpovídající organickému, mírně chaotickému, toku myšlenek a vzpomínek.