Správce Impéria: Vrah přehled

Správce Impéria: Vrah
https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/30355/spravce-imperia-vrah-30355.jpg 5 192 192

Sága o Impériu série

< 4. díl >

První část třetí knihy trilogie Sága o Impériu. Ochránce Impéria lady Mara z Acoma se sice zbavila svého úhlavního nepřítele, rodu Minwanabi, leč zášť lorda Tasaia jde vskutku za hrob. Spolek nájemných vrahů Hamoi se chystá vyplnit odkaz zemřelého lorda. A v pozadí se již šikují další nepřátelé – například Jiro z Anasati… Nyní tedy Mara zoufale potřebuje získat nové spojence a tak neváhá při jejich hledání upřít svou pozornost ani za hranice Tsuranského císařství.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Wales
Originální název:

Mistress of the Empire. Volume I., 1992


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Správce Impéria: Vrah. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (10)

ludek.n
28.08.2024 4 z 5

Císař Ičindar tituloval lady Maru z Acomy ochránkyní Impéria, to však nebrání zákeřným vrahům, aby neusilovali o její život. Do velké Hry moci navíc vstupuje i Shromáždění mágů, jež chce uhájit své, dosud neotřesitelné, pozice. Raymond Feist společně s Janny Wurtsovou přidávají do skládačky své Empire ságy další dílek. A začínají pěkně zostra. Ještě se ani nestačíte nadechnout a už se na vás události řítí nemilosrdně jako lavina. A není to žádné opatrné přemýšlení o budoucnosti Impéria, ale zásah přímo do středu terče. Emocemi se nešetří, naopak vzývají se ty nejvypjatější polohy až na samou dřeň. Láska, něha, nenávist, zlost a zloba v odzbrojujícím koktejlu, který těžko někdo dokáže přejít bez povšimnutí. Tahle úvodní smršť možná může za to, že se zbytek knihy, který už přece jen plyne daleko poklidnějším tempem, zdá málo atraktivní a jako by usínal po vystřílení veškeré munice. Nic to ale nemění na faktu, že prvního Správce Impéria čtete se zatajeným dechem až do posledního písmenka a ani vás nenapadne, že byste si nechali ujít jeho druhou část.

DarthZira
01.08.2024 5 z 5

Výborné pokračování ságy o Impériu!
Ještě více intrik, ještě více temnoty, ještě více dobrodružství. Zkrátka - líbilo se moc.


alekis
07.09.2023 5 z 5

I při druhém čtení mě tato sága nesmírně baví!
Zajímavé je, že většina, možná všechny rody - šlechta v Císařství - mají svoje špehy, kteří špehují ostatní. Všichni se špehují navzájem a to hned od první části, prostě pořád.
Paní Mara zatím stále žije, ačkoliv na ni její zavilí nepřátelé posílají vyvrhele všeho druhu, s cílem ukrátit ji na životě. Má to těžké, takto žít... Žádná pohoda.
Možná by raději chtěla být nenápadná obyčejná žena, na kterou není upřená pozornost mocných - ale toto je to její osud a s ním se musí vyrovnávat. Jak jen to jde.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Správce Impéria: Vrah v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených322x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených25x
v Knihotéce142x
v Chystám se číst21x
v Chci si koupit16x
v dalších seznamech1x

Autoři knihy

Raymond E. Feist
americká, 1945
Janny Wurts
americká, 1953
Skrýt reklamy