Srdce v písku přehled
Klára Janečková
Osudy pilota Petra Hartmana a Sandry Koutné se protnou v Dominikánské republice, kde tráví se svými přáteli a rodinami dovolenou. Oba jsou si od prvního setkání sympatičtí a bezstarostně si spolu s ostatními turisty užívají chvíle oddechu v nádherném, exotickém prostředí. Nikdo z nich netuší, že se jejich pobyt záhy změní v noční můru a boj o přežití. Na letovisko Juan Dolio se totiž žene nebezpečný hurikán. Všichni dostanou přesné instrukce a uchylují se do krytu v místním kasinu, jediné budovy schopné odolat přírodním katastrofám. Sandřina sestra, delegátka cestovní kanceláře, se psychicky zhroutí, a tak Sandra statečně přebírá její roli a snaží se i s Petrovou pomocí o klienty postarat. Hurikán záhy udeří. Lidé prožívají hodiny nekonečné hrůzy. Kasino se otřásá v základech, s přílivovou vodou proniká dovnitř voda a neustále stoupá. Kolem vládne temnota a chlad. Propuká panika. Někteří hledají záchranu na stolech, mnozí kolabují. Ale to nejhorší je teprve čeká. Blíží se tzv. oko hurikánu a po něm další vlna bouře. Nikdo nemá ponětí, zda jí už teď poškozený kryt odolá... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Srdce v písku. Přihlašte se a napište ho.
Jedná se o poměrně jednoduchý příběh, který se ovšem autorčinou vinou stává poměrně složitým. Pletení příjmení postav, skoky v čase (v jednu chvíli je v nemocnici a pak najednou hup a jsou svoji...) atd.
Námět jako takový měl fakt dobrý potenciál. Přírodní katastrofa, piloti, Dominikána... Mohl z toho být dobrý příběh, kdyby se toto ovšem neodehrálo v první třetině knihy a pak už čteme jen o tom, jak se Petr odmítá vzdát létání a Sandra žije sama na ranči v horách a učí děti. Autorka se sice snaží na sílu vecpat ještě nějaké zápletky, ale nějak to už prostě spolu nehraje.
Neurazí ani nenadchne. Další autorčiny knihy si asi odpustím.
Příběh je opravdu jednodušší, ale celkem se mi téma kurikánu a letadla líbilo, dozvěděla jsem se i něco nového. Příjmení jmen mi neseděla jen ze začátku knihy, poté mě už nijak nerušila. Knize nechybí romantická linka.
Knižní novinky (18. týden)
28.04.2019
Kniha Srdce v písku v seznamech
thrillery přírodní katastrofy dobrodružství Latinská Amerika Dominikánská republika hurikánAutorovy další knížky
2018 | Pád do tmy |
2008 | Unesená |
2005 | Osudová posedlost |
2014 | Deník Gréty Kaiserové |
2006 | Manželské okovy |
Ale jo, četlo se dobře. Mám tuto autorku ráda, hodně lidí tady píše, že jim nesedí její styl. Mně nevadí. Ano, je to taková oddechovka, ale to přece každý občas potřebuje. Takže za mně ano, určitě po Janečkové ještě sáhnu.