Standa a dům hrůzy přehled
Arnošt Goldflam
Známý herec a režisér, autor více než 50 divadelních her a několika knižních titulů pro dospělé, přichází letos už s třetí knížkou určenou dětem. Zatímco v jeho nejúspěšnější pohádkové knize s výmluvným názvem Tatínek není k zahození (obdržel za ni prestižní cenu Magnesia LITERA - za nejlepší knihu pro děti a mládež roku 2005), stejně tak jako v jejím volném pokračování s názvem Tatínek 002 (tato kniha obdržela Sukovu cenu udělovanou malými čtenáři nejoblíbenější knížce Noci s Andersenem), zachraňuje rodinu z prekérních situací odvážný tatínek, v nejnovějším hororovém příběhu je hlavním hrdinou chlapec Standa a jeho dva malí kamarádi. Autor vychází nejen ze své obliby uvedeného žánru, ale také ze zkušenosti, že děti se při sledování napínavých příběhů občas rády bojí. Kolik toho strachu musejí překonat sami knižní hrdinové a jejich rodiče, to se čtenáři dozví při čtení také z originálních ilustrací Lucie Lomové.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Standa a dům hrůzy. Přihlašte se a napište ho.
Za mě je tato kniha naprosto bez ponaučení nebo nějakého hlubšího významu. Přečtení této knihy dětem nic nepřinese. Navíc pro některé citlivější děti je to nevhodná kniha. Nějak vlastně vůbec nechápu, proč psal autor dětem o násilnických zločincích, uvězněných rodičích v kleci a připoutaném dítěti k topení. O tom, jak zločinci straší Standu, že jeho rodiče skončí jako potrava krokodýlů nebo hadů. Kniha je plná dalších takových nesmyslností a nechutností (uřezané prsty v zavařovačce apod.). Mě kniha nepřipadala tedy ani trošku vtipná. Kdybych to četla jako dítě, byla bych znechucena. I jako dospělá jsem po přečtení neměla žádné pozitivní pocity.
Slabé jak čaj. Poslouchal jsem audio se synem a nudilo nás to oba. Vymyslet zlouny nestačí, chtělo by to uvěřitelné další postavy. Bylo mi líto autorova syna, který dal hlas titulní roli. Hvězda za rozhovory manželů Rozkošných.
Kniha Standa a dům hrůzy v seznamech
pro děti dobrodružství strašidelné domy strašidelné příběhy
2004 | Tatínek není k zahození |
2012 | Tata a jeho syn |
2007 | Doma u Hitlerů |
2021 | Dopisy Ježíškovi |
2021 | Strašidelné Brno |
Náhodně vybráno a půjčeno v Městské knihovně. Poslechnuto při rutinní práci a docela i líbilo. Já ty inscenace obsazeny herci z Divadla V Dlouhé a Ypsilonky mám ráda. Obsahově pro děti a mládež. Ale pokud máte herce v obsazení rádi, bude to pro vás příjemné pobavení.