Starej chlap přehled

Starej chlap
https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/439604/bmid_starej-chlap-s5n-439604.jpg 4 21 21

Dan Chase je sympatický šedesátník, úspěšný investor, co si užívá odpočinku, volá si se svou dospělou dcerou a všude se objevuje ve společnosti dvou velkých černých psů. Pohodový penzista! Ale proč má několik cestovních pasů a řidičských průkazů na různá jména? A proč má doma velkou „kápezetku“ obsahující dvě pistole Beretta Nano, jako by hrozilo nebezpečí, že bude muset v příští půlhodině nadobro zvednout kotvy? Možná proto, že když před pětatřiceti lety pracoval ve vojenské výzvědné službě, dostal za úkol dopravit libyjským rebelům dvacet milionů dolarů, operace selhala, a když chtěl peníze vládě USA vrátit, nebylo komu je předat. A tak se skrýval a bohatl, ale libyjští agenti ho právě vypátrali a on se musí dát na útěk přes celé Spojené státy… Televizní společnost FX chystá filmovou adaptaci s Jeffem Bridgesem v hlavní roli. „Rychlé, nesentimentální a uspokojivé. Pro hlavní roli by byl perfektní Liam Neeson.“ Thomas Perry je mistrem akčního žánru. Ve svém románu Řezníkův učeň (Argo, 2019) přišel s úplně novým subžánrem napínavých krváků: hlavním hrdinou je nájemný vrah, kterému čtenář fandí víc než jeho obětem nebo policii.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Argo
Originální název:

The Old Man , 2017


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Starej chlap. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (10)

Luigi1
22.10.2023 4 z 5

Hned od začátku moc dobře napsané ale pak to začalo stagnovat

mira.k
13.05.2022 3 z 5

Poklidný thriller. Slabší autorova kniha s trochu rozplizlým závěrem. Za přečtení stojí a časem si ji asi přečtu znovu. Není jen o akci. Trochu mrzí špatná redakční práce - jedna hrubka (která praštila do očí) a několik špatných koncovek (někdo patrně neumí používat funkci nahradit).


soukroma
16.06.2021 3 z 5

Děsně sentimentální a hodně málo napínavé. Pro mne žádný thriller či špionážní román, což jsem dle autora a anotace čekala. Nezáživné, nezajímavé. 50%
Holt autor se už asi cítí taky jako starý pán. Starší série byly výborné, zato nejnovější Zapadákov můj zájem o autorovy tvorbu už definitivně zabil.

"Kdysi říkával, že je škoda, když najatý střelec položí život za něco, co s ním pramálo souvisí. Teď už věděl, že na důvodu tak moc nezáleží. Každý umírá zbytečně."

"V žádné zpravodajské službě neměl nikdo valný vztah k pravdě. Pravda byla jen jednou z mnoha verzí, která nebyla nijak nadřazená ostatním."

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (22. týden)

25.05.2020


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Starej chlap v seznamech

v Přečtených23x
v Knihotéce55x
v Chystám se číst26x
v Chci si koupit7x
v dalších seznamech1x