Staroslověnské písemnictví na Velké Moravě a ve středověkých Čechách přehled

Nehodnoceno
Staroslověnské písemnictví na Velké Moravě a ve středověkých Čechách
https://www.databazeknih.cz/img/books/55_/553243/bmid_staroslovenske-pisemnictvi-na-velke-morave-a-ve-stredov.jpg 0 0 0

Staroslověnské písemnictví na Velké Moravě a ve středověkých Čechách tvoří podstatnou a nedílnou část českého písemnictví, kultury a vzdělanosti. Zároveň je také součástí širokého proudu slovanského písemnictví, které se rozvinulo zejména u jižních a východních Slovanů. V předložené publikaci přehledným způsobem představujeme především výsledky literární činnosti, které vycházely z cyrilometodějského díla na Velké Moravě a které byly, jako jeho pokračování, součástí kultury středověkých Čech. Slovanský ústav AV ČR, v. v. i., je jediným akademickým pracovištěm v České republice, které se představenou problematikou zabývá jak ve velmi širokém tematickém záběru, tak různým způsobem zpracování (lexikografické práce, činnost ediční, vědecké studie a monografie). Představenou publikaci připravili členové oddělení paleoslovenistiky a byzantologie (František Čajka, Martina Čechová, Václav Čermák, Martina Chromá, Vladislav Knoll, Václav Konzal, Petra Melichar, Štefan Pilát a Kateřina Spurná).... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Staroslověnské písemnictví na Velké Moravě a ve středověkých Čechách. Přihlašte se a napište ho.

Zatím zde není žádný komentář.

Kniha Staroslověnské písemnictví na Velké Moravě a ve středověkých Čechách v seznamech

v Mé knihovně1x