Šťastné a veselé... přehled

Šťastné a veselé...
https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/42780/stastne-a-vesele-42780.jpg 3 93 93

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Šťastné a veselé.... Přihlašte se a napište ho.

lejera
11.12.2023 3 z 5

Po knize jsem sáhla, protože miluji vánoce a vánoční příběhy. To jsem ale netušila, že povídky jsou převážně depresivně laděné, ale i to je život (možná by se spíš hodilo: a to je reálný život). Neřekla bych to, ale našlo se i několik lepších povídek, především ta poslední mě dostala. Ke knize se už jistě vracet nebudu, ale přečtení nelituji.

SSTknihy
15.08.2023 3 z 5

Tyhle vánoční příběhy nejsou zrovna "šťastné a veselé", spíš "smutné a melancholické". Hrdinové a hrdinky tu rozjímají o životě, prožívají ztráty, smutky i zklamání. I takové mohou být vánoční svátky. Lidské osudy jsou různé a doba svátků neznamená, že se náhle vše v dobré obrátí. Co autor, to jiný styl. Nejvíc se mi líbily příběhy Daniely Fischerové a Ivy Pekárkové.

helusa2
28.12.2022 5 z 5

Rozhodně to nejsou HAHAHA povídky, to nečekejte - ostatně přání “Veselé Vánoce” jsem nikdy neměla ráda (zní mi jako ta “humorná” odrhovačka z dob socialismu).
Vánoce mají různé příchutě, ale i pachutě, a iluze toho, že jsou v tu chvíli všichni na světě šťastni, je vcelku nebezpečná. My, kteří máme právě “šťasné období”, buďme vděčni, že se máme…
Povídky jsou skvostně rozmanité a nápadité, hned jsem si mně méně známé autory vyhledávala, abych si od nich výhledově ještě něco přečetla.

Kniha Šťastné a veselé... v seznamech