Šťastní a veselé přehled
Petra Zhřívalová
O mužích, o kterých ve dvaceti sníte, a ve čtyřiceti se vedle nich probudíte. Román Šťastní & veselé vám nadělí pořádnou dávku romantiky. Je pondělí dopoledne a Helenin život se hroutí jako domeček z karet... A za měsíc tu ještě ke všemu budou Vánoce. Je tedy ideální čas napsat dopis Ježíškovi. Co všechno si kdy přála? A co si přeje teď? Helena si prostě napíše seznam a pak bude jen odškrtávat jednotlivé položky, jak si svá přání bude plnit. Není přece nic jednoduššího než vyrazit do Paříže nebo zavolat Jardovi, své lásce z vysoké školy, na kterého se tehdy bála jen podívat...... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Šťastní a veselé. Přihlašte se a napište ho.
Skvělá verze vánoční romantiky. Kniha se velmi dobře četla a i když byl příběh dost jednoduchý a zrychlený, jsem moc mile překvapená. Jedná z nejlepších vánočních knih, které jsem četla.
"Čas běží a člověk se najednou ohlédne zpět a zjistí, že spoustu toho už nedožene."
Je pondělí odpoledne a Heleně se život hroutí jako domeček z karet...a ještě ke všemu budou Vánoce. Je tedy ideální čas napsat Ježíškovi. Co všechno si kdy přála? A co si přeje dnes?
Ideální čas přečíst si nějakou knihu, kde na vás dýchne kouzlo Vánoc. Akorát tato moc vánoční kromě obálky není. Ale to nevadí. Příběh Heleny, který se odehrává v době vánoční je velmi čtivý od začátku. Člověku dochází ta pomíjivost. Ze dne na den můžeme ztratit vše. Ale nic se neděje jen tak.
Hlavní postava mi připomínala mě. Jsem někdy také dost impulzivní a spontánní.
Jednu hvězdu musím ubrat kvůli některých nelogickým a řekla bych až nereálným pasážím ke konci knihy. Ale knihu můžu doporučit, odpočinula jsem si u ní a těšila se na každou další kapitolu.
Kniha Šťastní a veselé v seznamech
2017 | Sex, víno a cigarety |
2015 | Šťastní a veselé |
2016 | O fous líp |
2019 | Design vraždy |
2022 | Srdeční selhání |
Helena má vše. Dobrou práci, dvě pubertální ratolesti, fungující manželství, domov.
Jenže pak přijde pondělí a její život se sesype jako domeček z karet. V práci dostane výpověď, seberou jí auto, mobil a doma najde v ložnici slečnu, která rozhodně nedonesla manželovi pouze dokumentaci.
Zoufalá Hela se plačky vydá do města a zastaví se v jedné kavárně, kde jí číšník poradí, aby napsala Ježíškovi. Vždyť na přání není nikdy pozdě...
Musím přiznat, že tohle byla na můj vkus hodně sladká knížka, ale díky vánoční atmosféře a skvělému načasování jsem si to užívala....
Myslím, že to je super oddychovka, která stojí za přečtení!