Statečná srdce přehled

Statečná srdce
https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/472930/bmid_statecna-srdce-JpI-472930.png 4 36 36

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Statečná srdce. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (10)

Zemlja
29.09.2024 3 z 5

Tuhle knížku ráda s dětmi čtu, aby viděly, že dříve šlo přežít, a užít si, prázdniny bez techniky, dutých vláken, jonťáků apod.

vitezslav6108
01.08.2024 5 z 5

Tento sešit STATEČNÁ SRDCE jako úvodní číslo nakladatelství Růže jsem četl od dětství již několikrát a vždy se rád k němu vracím. Dle mého soudu nejlépe popsaný klukovský, skautský román, jaký kdy vyšel. Barvitě popsaná příroda, vlastnosti tehdejších hochů a tajemné zápletky vytvořil pan Novák na výtečnou. Vlastním všechna čísla edice Růže, mám je svázané do dvou knih. Jsem majitelem i knižního vydání románu ze zaniklého nakladatelství LEPREZ z roku 1994, ale vždy se rád vracím k vydání Růže České Budějovice z roku 1969. K naprosté dokonalosti samotného románu přispěl i malíř pan Zdeněk Burian.


Matematicka
02.07.2023

Kniha Jaroslava Nováka o prvních skautských táborech je velice dobře napsaná a skvěle se čte. Ke čtení v dnešní době doporučuji spíš původní vydání "Skautská srdce", které vyšlo nově v roce 2023. Obsahuje původní text Jaroslava Nováka (který je celkově delší a obsahuje i úvahové pasáže) a k němu i vysvětlivky a poznámky k tehdejší době - ty se po sto letech od popisovaných událostí někdy už hodí. Jinak kniha časem neztrácí nic na své čtivosti a dobrodružství. Doporučuji především všem, kdo jezdili, jezdí nebo budou jezdit na skautské tábory.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Statečná srdce v seznamech

v Přečtených51x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených2x
v Knihotéce43x
v Chystám se číst5x
v Chci si koupit5x
v dalších seznamech2x