Štěchovická stěna přehled

Štěchovická stěna
https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/387583/bmid_stechovicka-stena-R8v-387583.jpg 3 18 18

Štěchovický poklad – mýtus nebo historická pravda? Román, který konspirační teorie o štěchovickém pokladu nevyvrací ani jednoznačně nepotvrzuje, vypráví příběh osamělého úředníka pojišťovny s platem, co stačí na základní potřeby, cigarety a alkohol. Jediným jeho výhodou je spousta volného času, v němž se hrdina věnuje hledání pokladů. Společnost hledačů je pro něj druhá rodina. Zdánlivě zábavné hobby se nálezem jednoho významného historického filmového svitku změní ve vyšetřování s nebezpečnými důsledky, dokonce tím nejhorším – vraždou.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Štěchovická stěna. Přihlašte se a napište ho.

nervy
28.05.2021 3 z 5

Velmi pěkně se četlo, některé hlášky stojí za další použití. Hvězda dolů za maglajz ve jménech; pán, který se na začátku jmenoval Šmíd, se na konci jmenuje Šnábl, ale tak už se jmenuje hlavní hrdina!, jeho kámoš fotograf Marek se po smrti náhle jmenuje Jiří (jako hlavní hrdina).

kusma
05.01.2021 2 z 5

Kniha mě nezaujala, kouzlo hledačství nezasáhlo, v ději a rozhovorech jsem se ztrácela a moc to celé nechápala. A těch špekáčků a alkoholu, ještě teď mě z toho bolí žaludek :)
Mám i výtku k grafické úpravě. Nezarovnaný text do bloku se špatně čte...dlouho jsem si musela zvykat.
Nejlepší byly pasáže z kanceláře, ty pobavily.

stanislav0373
17.10.2020 4 z 5

Velmi příjemné počtení, vyprávěné hledačem pokladů, protkaná spoustou veselých zkazek. Nečekejte krimi plné špiónů, hrdinu, co nosí slipy na kalhotách ani přehršle akčních scén, kdy se potoky krve mísí se zbytky mozkomíšního moku. To kniha nepotřebuje. Hrdina ke typický hledač, v maskáčích a detektorem, který si dá pár piv, cigáro a pár panáků k tomu. A to je na tom skvělé...

Kniha Štěchovická stěna v seznamech

Zdeněk Jarchovský
česká, 1952
2016  62%Sherlock Holmes vítězný...
2018  64%Štěchovická stěna
2015  80%Deník udavače