Štěstí hřeje jako slunce přehled
Pauline Mai
Carli je něco přes třicet a pracuje jako servírka v kavárně, kterou kdysi vedli její italští prarodiče. Na krku má dluhy za nedokončené studium architektury, a tak živoří v pronajatém pokoji a jediným světlým bodem v jejím životě je kamarádka Fritzi. Jednoho dne se ale Carli dozví, že zemřel stálý host kavárny Fabrizio a odkázal jí starou hračkářskou dílnu ve Florencii. Že by osud přece jen nabídl způsob, jak uniknout neuspokojivému životu v deštivém Marburku? Mohla by dílnu prodat, zaplatit dluhy, a třeba i dokončit školu. Když se Carli ocitne ve Florencii, ucítí na kůži hřejivé paprsky italského slunce, toskánský vítr ve vlasech a ve vzduchu se mísící vůni bylinek, citronů, sladkého pečiva a skvělé kávy. Během vyklízení dílny objeví příběh dávné lásky, který jí pomůže pochopit spoustu věcí o sobě i své rodině. A pak si uvědomí, že už se nechce vrátit, protože možná právě tady a teď začíná prožívat úplně nový příběh…... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2022 , CosmopolisOriginální název:
Das Leben leuchtet sonnengelb, 2021
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Štěstí hřeje jako slunce. Přihlašte se a napište ho.
„Ty zatracená dubová hlavo," přerušil mě Elio, chytil mě za ruku, přitáhl k sobě a políbil. Událo se to tak rychle, že jsem vůbec neměla šanci se bránit, ani kdybych chtěla. Ale já nechtěla. Opřela jsem se o něj a opětovala polibek, zatímco mi zajel prsty do vlasů a ještě víc mě k sobě přítiskl."
Pohodový příběh odehrávající se v Německu a nasledně v Itálii. Carli rozplete tajemství a taky najde lasku.
Pohodové čtení vhodné na dovolenou. Pro mě zbytečně zdlouhavý, ale jinak milý, romantický příběh z Itálie.
Kouzelný román o lásce, přátelství a naději
06.10.2024
Milovat a psát, Mezi psychopaty a další knižní novinky (16. týden)
17.04.2022
Kniha Štěstí hřeje jako slunce v seznamech
pro ženy Florencie Itálie romantika romance
2021 | Štěstí má barvu levandule |
2022 | Štěstí hřeje jako slunce |
2023 | Štěstí voní jako chleba |
2024 | Štěstí jiskří jako sníh |
Milý příběh, do kterého zasáhla starší dějová linka ovlivňující rozvíjející se lásku... k tomu vůně kávy, hrot inspirativní tužky a nejedna horká hlava hledající vlastní cestu.
Zkrátka milé, odpočinkové čtení zpestřující deštivé dny.