Královna ohně přehled

Královna ohně
https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/326705/bmid_kralovna-ohne-rvE-326705.jpeg 4 1054 1054

Stín Krkavce série

< 3. díl

Vélin Al Sorna musí pomoci vrátit Říši Královně. Po boji o holý život má královna Lyrna za úkol odrazit vpád volarské armády a znovu dobýt nezávislost Sjednoceného království. Aby dosáhla svých cílů, musí udělat víc než jen shromáždit své věrné příznivce. Musí se spojit se silami, které jsou jí odporné, a přivést válku k branám nepřátel. Zajistit vítězství má Vélin Al Sorna, avšak jeho cesta je plná obtíží. Volarská armáda má na své straně tajemného Spojence, který svým služebníkům nabízí dar věčného života. Pokud má království zvítězit, musí Vélin Al Sorna Spojence zničit. Jenže porazit protivníka, jehož není možné zabít, je téměř nesplnitelný úkol, zvlášť když Vélinova píseň krve, mystická síla, která z něj udělala slavného bojovníka, zlověstně umlkla…... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: ekniha , Host

Queen of Fire, 2015

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Královna ohně. Přihlašte se a napište ho.

ZrzkaLenny
14.01.2025 4.5 z 5

Královna ohně od Anthonyho Ryana je fantasy, která se vám dostane pod kůži a ani nebudete vědět jak. Příběh plný intrik, válek a magických tajemství vás prostě nenechá spát, protože jakmile začnete, je těžké přestat. Hlavní hrdinka, Lilla, je nejen tvrdá jak skála, ale má i dost kouzel a odhodlání, aby se postavila proti těm největším mocnostem, které svět nabízí.
Ryan má neuvěřitelný talent pro vytváření světů, které jsou tak živé, že byste v nich klidně strávili zbytek života (i kdyby to znamenalo bojovat o přežití na každém kroku). A jak už to bývá, když na scénu vstoupí „královna ohně“, všechno se změní. Kniha je plná překvapení, emocionálních zvratů a akčních scén, které vám nedají vydechnout.
Královna ohně je epická jízda, která se nešetří. Je to vše, co chcete od kvalitní fantasy – boje, magie, ale i hluboké postavy, které vás nebudou nudit. Ryan vytvořil něco, co vás přinutí otáčet stránky i tehdy, když už dávno měla být půlnoc.

Martina852
05.01.2025 3 z 5

Zajímavý příběh, který skončil naprostým zklamáním.
V prvních dvou díle byl aspoň nějaký příběh. Ve třetím díle už se skákalo jen z bitvy do bitvy a žádný zajímavý zvrat nás už ani nečekal.

stepec11
04.01.2025 4 z 5

Recenzi píšu cca 2 měsíce po dočtení knihy, takže je možné, že jsem na něco zapomněl, ale zase to bude odrážet to, co mi z ní utkvělo. Celkově se mi celá série. Níže se pokusím napsat kladné prvky a ty, které jsou slabší.

+ Pohled více postav.
+ Myslím, že tak 80 % záhad se vysvětlilo a řekl bych celkem nenuceně a tak, že to to bylo i důležité pro děj.
+ Líbila se mi práce s postupným rozkrýváním minulosti a jak to celé vlastně je. Čtenář musí být pozorný a (kupříkladu já) se vracet k některým předchozím částem, aby to vše celé opravdu dobře pochopil a aby mi neunikl žádný detail. Toto mám obecně opravdu rád a zde se to myslím povedlo.
+ Mně se nakonec líbil i celý konec, který opravdu mohl být delší, ale i takto mi sedí.
+ Líbila se mi postava Spojence, který nebyl prvoplánově jen strašně zlý, ale jeho motivace byly celkem dobře popsány. Také se postupně rozkrývalo, co se stalo v minulosti, která prosakuje do přítomnosti.
+ Kdo knihu četl pozorně a pamatuje si různé detaily z hlavně prvního dílu, tak musí ocenit, že autor objasňuje některé situace z prvního dílu až v tom posledním. Já si v první knize vyhledával některé (i drobné) pasáže a ony dávaly s ohledem na třetí díl mnohem větší význam a je vidět, že autor měl celý příběh rozmyšlený už od začátku.
+ Linka Velina (v druhém díle mi přišla naopak slabší).
+ Postava Pletače.
+ Hodně postav

- Tak 20 % záhad se nevysvětlilo, otázkou je, jestli záměrně, nebo na ně prostě zapomnělo, nebo na ně nezbýval prostor (to se dozvím v návazných knihách :)).
- Celkem ploché a jednoduché popsání Volarska:
- Na jedné straně jde o vyspělou civilizaci (postaví největší a nejvelkolepější město světa silnice, které jinde nejsou, mají nejmocnější lodě na světě, mají senát,...) na druhé se chovají hloupě v spoustě situací. Motivace a činy Volaru byly opravdu tak nějak hloupé a nahodilé.
- Nějak mi nesedělo, jak lidé byly buď hrozně bohatí a mocní, nebo jenom otroci. Žádná střední třída nebo normální poklidný život v knížce popsán nebyl. To podle mě dost ubíralo na nějaké autenticitě a normálnosti.
- Pro autora, který umí tak dobře psát, mi přijde škoda stavět tak mocné impérium do jednoduchého popisu zlých lidí a "zlé říše", která jenom zabíjí a chce ničit...
- Zbytečná brutálnost a popis krvavých scén, bylo toho tolik, že se to stalo vlastně časem vatou.
- Jednoznačnost jednotlivých bitev a tak nějak hůře uvěřitelné válečné tažení.
- Nedotažená postava a motivace Císařovny (která mi naopak v druhém díle přišla velmi dobrá).
- Hodně postav

Žebříček nejprodávanějších eknih (říjen)

05.11.2016

Cest, které nám Otec předkládá, je mnoho, a všechny jsou křivolaké. Na každém rozcestí stojí Milovaní před mnoha rozhodnutími, kdy jejich cesty dělí válka a hlad, láska i zrada. Projít cestami života bez klamu je nemožné.

Když se dvě duše potkají za hranicemi světa, není snadné takové pouto zlomit.

Život je nekonečně krásný, rozmanitý a různorodý. My z něj už ze své podstaty nemáme být unavení, a já nejsem.

Kniha Královna ohně v seznamech

v Přečtených1 536x