Stínadla se bouří přehled

Stínadla se bouří
https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/184883/stinadla-se-bouri-184883.jpg 5 1800 1800

Stínadelská trilogie série

< 2. díl >

Druhý díl volné trilogie (1. Záhada hlavolamu, 3. Tajemství Velkého Vonta) napínavých příběhů legendární party Rychlé šípy. Ztracený ježek v kleci je opět nalezen a s ním se rozvíjí série nových dobrodružství. Vontské hnutí ožije a znovu se schyluje k volbě Velkého Vonta. Rychlým šípům se podaří nalézt první Vontskou kroniku a poznají tajemnou historii zrodu Vontů. Seznámí se s ušlechtilým slepým chlapcem Vláďou Dratušem a právě jemu pomohou stát. 5.vydání - v podstatě beze změn oproti předešlým.Dotisky v roce 2001 a 2005.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Stínadla se bouří. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (109)

rafan65
21.09.2024 5 z 5

Pokračování dobrodružství kluků z Rychlých šípu které mě asi nikdy neomrzí. Nostalgie která mě provázela při čtení je krásné zpestření, bohužel si člověk znovu uvědomuje jak se dnešní děti okrádají o spoustu dobrodružství tím věčným tlemením do mobilů.

Niu
08.09.2024 4 z 5

(SPOILER) Jako dítě jsem četla několikrát v knize Dobrodružství v temných uličkách. Jak stárnu, přibylo pár věci, které mi tady úplně nedávaly smysl, část s Bublinou byla dost na hraně a celkem i zbytečná, poněvadž v předchozím díle i v tomto vlastně byl Bublina jen trpěný člen, který ani nebyl součástí příběhu (jaké že to příběhy spolu prožili?). Chápu, že v době, kdy se to odehrává (cca odhaduju poválečné období do cca 70. let 20. století), byl pohled na zvířecí parťáky absolutně odlišný než v současné době. Beru i to, že autor vyzmizíkoval prakticky všechny dospělé osoby, což samozřejmě je záměr fokusovat dětského čtenáře jen na děstké party. V souvislosti s tím: týrání zvířete a obrácení se na dospělého člověka. Trochu i pokulhávala víra v opravdové čestné úmysly členů Rychlých šípů (zatajování, neříkání celé pravdy, okliky, Mirkovo nepochopitelné chování kvůli škole - ač sám nabádá k upřímnosti apod.). Bylo to trošku roztahané, takže čtení bylo zdlouhavější. Navíc již od prvního dílu si tak říkám, že ten hon na tajemství hlavolamu a vynálezu Jana Tleskače byl přežitek - jaký to má smysl vlastní silou se vznášet na kole, když tu byly jiné cesty (můj názor na létací kolo). Jako dítě jsem to brala. No, možná když se zamyslím, že k tomu došlo 20-30 let před těmito příběhy - ok, ale už tehdy se létalo. Někdy přemýšlím, zda bych se měla znovu vracet ke knihám z dětství, které miluju, protože jako dospělák to vidím dost zjednodušeně a beze smyslu.


Anynator
19.07.2024

Dočetla jsem k Bublinovi, a tím končím. Jsem velmi ráda, že jsem to nečetla jako dítě.

všechny komentáře

Související novinky (2)

Ani slovo, Někdo klepe a další knižní novinky (28. týden)

10.07.2022


Knižní novinky (20. týden)

09.05.2020


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Stínadla se bouří v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených2 851x
ve Čtenářské výzvě94x
v Doporučených114x
v Knihotéce551x
v Chystám se číst84x
v Chci si koupit37x
v dalších seznamech5x